Българин, заподозрян в извършването на най-малко 150 обира, арестува френската

...
Българин, заподозрян в извършването на най-малко 150 обира, арестува френската
Коментари Харесай

Заподозрян в 150 обира българин задържаха във Франция

Българин, обвинен в осъществяването на минимум 150 обира, арестува френската полиция. Предполага се, че той е работил от 2011 година, главно в град Лион и региона му.
Мъжът на 52 години е бил задържан предишния четвъртък в Ман, в централната западна част на страната. Предявени са му обвинявания и е подложен в предварителния арест, откакто през днешния ден се яви в съда в Лион. Мъжът е работил и в Дижон, Нарбон, Монпелие и на други места, като още от 2014 година следователите от департамента в Рон, където се намира Лион, са разкрили повтарящ се ДНК профил на местопрестъпленията, написа 24 часа. През 2018 година комшия на жертва на грабеж в Брон, в покрайнините на Лион, е подал сигнал за микробус в региона по време на обира. Информацията се оказала скъпа за проверяващите и обвиненият бил открит в обществените мрежи с помощта на следенето на потреблението на цифрови технологии, измежду които и таблет, открит чак в България.
Мъжът е бил прочут на полицията в Румъния и в родината си, само че не и на тази във Франция. В дома му в Ман са открити огнестрелно оръжие и цялостен боеприпас, необходим на съвършените обирджии. Българският жители е признал виновността си по 151 закононарушения, от които 73 в региона на Лион.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР