Българин спечели Световната купа за най-добра пица, и то не

...
Българин спечели Световната купа за най-добра пица, и то не
Коментари Харесай

Българин спечели Световната купа за най-добра пица

Българин завоюва Световната купа за най-хубава пица, и то не къде да е, а в родината на пицата - Италия.

Светослав Митев прави първите си съществени крачки в професионалното подготвяне на пица и очевидно ги прави сносно, тъй като единствено година по-късно съумява да завоюва международната купа по подготвяне на пица. Сред жестока конкуренция от 180 майстори от целия свят българинът съумява да впечатли сериозното жури с авторска рецепта с български фермерски артикули.

" За мен е като пристрастеност приготвянето на една пица. Правя го с готовност и мисля, че в случай че някой няма предпочитание да го прави, няма смисъл въобще да се захваща с това нещо ", счита Светослав Митев.

Именно пристрастеността и желанието го водят на международното състезание по подготвяне на пица в Рим.

" Аз отидох просто за опит и за страстта. Да видя по какъв начин стават нещата. Не съм очаквал въобще да се получи освен това ", съобщи кулинарят.

Но получил. Световна купа в категория пица класика с неповторима авторска рецепта.

" Замесих тестото с жив мая и вода със сребърни йони. Идеята ми беше да е с български артикули, само че не се получи по този начин стана малко микс сред италианско и българско. Отгоре с италиански доматен сос, с италианска моцарела, българска тученица, еленски бут и козе сирене от Велико Търново с трюфели. Включих към пицата и български мавруд от 2019-та година, който е спечелил три наши награди в България и съчетаха се, съгласно мен най-малко доста добре ", описа Митов.

Само на 23 години Светослав влиза в жестока конкуренция с още 180 майстори на пицата от целия свят. А с триумфа си надвишава упованията даже на своя преподавател началник Анатоли Колев.

Шеф Анатоли Колев, зам.-председател на Българската асоциация на пицарите, изясни, че главната концепция била единствено да събере опит. Сега, откакто е първенец, младежът непретенциозно споделя, че купата не го е трансформирала. " Продължавам да съм същия. Както съм работил допреди една седмица, по този начин не преставам да работя и сега - няма по какъв начин за 2 дни да се трансформира ", безапелационен е той.

А околните му към момента не могат да повярват, че е станал първенец. " Всички са доста сюрпризирани. В момента звънят ми, поздравяват ме. Лично аз и моето семейство допускам, че към момента не можем да го разберем, че се е случило, само че всички са доста радостни ", акцентира той.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР