Българин, който живее в Колорадо, изригна срещу тези, които се

...
Българин, който живее в Колорадо, изригна срещу тези, които се
Коментари Харесай

Балгарин от Колорадо: Вижте сина ми на снимката и слушайте за К-19 ген. Мутафчийски, а не страхливите "мисирки"

Българин, който живее в Колорадо, изригна против тези, които се противят на ограниченията у нас. Той описа, че има болно дете и не би си и помислил да не съблюдава маските.

Андрей Ненов се гневи и на тези, които скачаха при започване на епидемията против шефа на щаба ген. Веселин Мутафчийски и изяснява за какво е значимо хората да са дисциплинирани. Особено в този момент.

Ето какво написа той във Facebook:

"Безмъртни страхливци.. Този на фотографията е синът ни. Той е на 5 година Диагностицираха го със "Sensory processing disorder " - неврологичен проблем, от аутистичния набор, който изисква доста внимание, самообладание и... терапия.

Децата с този проблем не търпят промени, ядат едно и също, носят едни и същи облекла (4 години, той носи един и същи панталони, само че с друг размер). Страдание не толкоз за него, що се касае за близките - питайте майка му.

Всичко ново го плаши - без значение дали ще е храна, облекла, другари. Допреди година, не разреши да има шапка и зимни обувки, при -15оC.

На 5 година той може да сметне мислено 37+37, или да ви каже, че 8 ябълки + 8 круши =16, и че това е същото като 4 по 4, само че не е близвал до момента нито ябълка, нито круша.

Заради COVID19 лечението му спря.

От 4 месеца е в ново учебно заведение. Майка му се наложи да вземе 2 дни отпуск с цел да се приготви (тя и той ) душевен.

Заради COVID19 всички деца в учебно заведение се изисква да вървят с маски. И учителите са с маски.

Ежедневно. Целодневно. Без изключения. Той, който не понася да го докосваш, се научи да носи маска.

️Неговият другар в учебно заведение, дете в инвалидна количка е с маска. Ежедневно.
Има деца с алергии, с астма...С маска. Вътре и отвън учебно заведение.

️Маските не им пречат да дишат, да учат да се движат. Такива са разпоредбите и всяко дете привикна. Не са припаднали от "липса на О2 ". Родителите го съблюдават.

Когато вървим до магазина, Жорко си поставя самичък маската. Не единствено това - постоянно ми споделя "Татко, там има доста хора. Няма да влизаме ". Сам се пази. На 5 г ми наследник, измъчен от неврологичен проблем, не се постанова да изяснявам, че хора без маски или прекомерно доста на едно място са заплаха.

Вчера го взех от учебно заведение. Всички деца бяха с маски. Всички родители бяха с маски. Независимо дали са републиканци, демократи или.... "илюминати ".

И родителите са с маски - даже на открито, на двора, на 3 м разстояние. Правилата са за всички. Дори и да не имат вяра, отговорността към другите, и че можеш да причиниш несъзнателно болест или гибел задължават. "Не вреди! ".. тук е закон освен за лекарите, само че и за цивилизования американски жител.

Всеки, знае, че съществуването на врата в къщата, може да не спре 100% от евентуалните крадци, само че ще спре 95%. Наличието на ключова дума на имейла ти, няма да спре 100% от хакерите, само че ще спре 99%.

В обичаната ми България, здрави и прави деца биват убеждавани от "интелигетните " си родители, че маските щели да "ги задушат ", а това, че над 30 учители бяха убити до момента от COVID19, и че няма да има кой да учи децата им - не ги интересува.

И плахо се хилят от домашния компютър, до момента в който други рискуват живота си в лечебните заведения.

В обичаната ми България, състрадателни родители, събират капачки за кувьози. пращат милосърдни СМС с цел да спасят един живот, само че не им пука, че непукизма към защитните средства до момента е умъртвило над 35 лекари, които могат да спасят хиляди животи.

В обичаната ми България, патриоти, борещи се за против обезлюдяването на България, се надсмиват над заплахата, а не ги плаши, че пандемията към този момент е причина за 40% от смъртните случаи дневно (средната смъртност в България е 270 души дневно, оня ден починаха 130).

В обичаната ми България, журналистически "мисирки ", се смяха, гавриха, с Мутафчийски и екипа му, даваха значителни идиотски репортажи отвън на лечебните заведения, само че ги е боязън да влязат вътре и да създадат 1-часово предаване с препълнените кревати, с интубираните, кашлящите, влачещите се.

В обичаната ми България, фамилии, дружно си вървят по кръчми, вършат купони, и се хилят над "измислената болест ", до момента в който някоя баба или дядо, не отидат зян, поради онази... Бира с другари.

Но няма да идат доброволци в Ковид поделение.

От на следващия ден тук, в Колорадо, което е съвсем колкото България по население, множеството учебни заведения са затворени. Заразените на 1000 са 2.2 пъти по-малко в сравнение с в България. Смъртните случаи последния месец са на 20% от тези в България.

В Америка бабите са необичаен шанс за родителите, с цел да гледат децата, които не са на учебно заведение. Следващата седмица, се чакат да затворят множеството бизнеси. Парите, раздадени през април, от дълго време свършиха.

Но, тук хората знаят, че би трябвало да оцелеят до момента в който имунизациите подействат. Да оцелеят Заедно.

В Америка, децата ги учат да се борят с компликациите сами, в обичаната ми България, загрижени майки отглеждат мамини, разлигавени дечица.

Как тази страна, оживяла през Турско иго, комунизъм, Чернобил и какво ли не, се трансформира в разплодник на безмъртни страхливци и поведе класацията по смъртни случаи.. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР