Българи започнаха да отменят резервации за Мексико, като до момента

...
Българи започнаха да отменят резервации за Мексико, като до момента
Коментари Харесай

Заради случая със задържани и върнати туристи: Българи отменят резервации за Мексико


Българи започнаха да анулират резервации за Мексико, като досега четирима души са декларирали това предпочитание към един от туроператорите, написа „ Телеграф “.

Причината е, че от края на предходната година управляващите на летището в Канкун изборно задържат и връщат туристи без пояснения, а на други им е казвано, че резервацията за хотела, в който са оповестили, че ще се настанят, не е доказана, описаха туроператори.

Според Димитър Балтов, който е шеф на „ Руал Травел “ и зам.-председател на Обединение Бъдеще за туризма, за последните няколко месеца са върнати общо 27 български туристи, които са пътували с 6 разнообразни туроператора. Сред хората, пътували до Канкун, има даже бременна жена и дете на 2 години. Те са били арестувани на летището в продължение на 4 дни, без документи, телефони, питиета и храна. При връщането им в Мадрид са им върнати телефоните, които са били взети при задържането им.

Неофициално осведомени разясниха, че има информация за синхронизиране на системите за сигурност на граничните управляващи на Мексико и Съединени американски щати.

Възможно е и това да е повода за тези изключителни инспекции. Няма публична информация за такава синхронизация, само че и критерии, по които да се ориентираме за върнатите туристи, описаха туроперати. Случаите започнаха през ноември предходната година.

През януари туристи от една и съща група трима са върнати, а други петима са позволени в страната. В отговор управляващите изясняват, че не минавали изявлението на миграционните управляващи. От 6 години работя с тези дестинации и ноември месец беше първият случай на недопуснати туристи, споделиха туроператори. Има резервации за края на седмицата, като към този момент няма анулирани пътувания, само че хората звънят, тъй като са обезпокоени.

Запознати описаха още, че има случаи, в които са връщани туристи освен от България, само че и от Румъния, Испания и Португалия, като това се случва единствено на летището в Канкун.

В отговор на запитване от Министерството на външните работи обясниха, че посолството на Република България в Мексико е известено за случаите на недопуснати до територията на Мексико български жители. Изпратена е и нота до мексиканските управляващи с молба за публична информация по отношение на всеки един от случаите. Също по този начин обръщат внимание и за неналичието на подпомагане от страна на мексиканските управляващи за свързване на българите с посолството, което е в нарушаване на откритите интернационалните правила.

До момента от страна на посолството са изпратени предложения за срещи и към миграционните управляващи на летището в Канкун, централата на миграционните управляващи в щата Кинтана Ро, както и с шефа на Националния миграционен институт и на Генерална дирекция „ Консулски услуги “ на Министерството на външните работи на Мексико.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР