Българи спряха кортежа на премиерите на България и Гърция Бойко

...
Българи спряха кортежа на премиерите на България и Гърция Бойко
Коментари Харесай

Българи спряха кортежа на Борисов и Ципрас в Кавала


Българи стопираха кортежа на министър председателите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас в Кавала, където през днешния ден бе подписан Меморандум за съдействие сред двете страни, оповестява " Епицентър ".

Сънародниците ни желаеха да приказват с тях, а Борисов и Ципрас слязоха от колите и се ръкуваха с тях.

Гърците изпратиха Бойко Борисов с овации на летището в Кавала. Гръцката публична делегация си направи фотоси с него и българските министри Томислав Дончев и Ивайло Московски преди отлитането на самолета за София.

Днес България и Гърция подписаха меморандум за съдействие, който се показва в създаване на железопътната връзка „ Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе”.

„ С подписването на меморандума за съгласие сред България и Гърция, ние продължаваме съединяването на транспортните и енергийни хъбове, на опциите за развиване на туризма, бизнеса, придвижването на хора и капитали в нашия район “, съобщи министър-председателят след церемонията.

Той изрази убеденост, че планът ще бъде предпазен пред Европейската комисия и ще се трансформира в положително оборудване в бъдеще. „ С Алексис можем да играем значима роля за обща балканска политика, която да се води “, добави министър-председателят. Той посочи, че през октомври ще бъде поискана среща с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, на която да бъдат показани концепциите за развиване на района и да се търси поддръжка.

По мотив на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, министър председателят Борисов означи, че страната ни гледа на него като на Балканско председателство . „ Имаме необичаен късмет да покажем, че има политически елити, рационални хора, които ще спрат несъгласията и Балканите от барутен погреб да станат проспериращ район “, сподели министър-председателят Борисов.

По думите му, когато Европа е единна, има разцвет. „ Историята си е история, всеки държи на националните си полезности и цели, само че в този момент сме част от европейското семейство, а други балкански страни желаят да отидат там . Може да не сме идеални, само че сме в пъти по-добре в сравнение с преди 10 години и сме извънредно надеждна граница на Европейски Съюз “, посочи министър председателят Бойко Борисов.

Благодаря на премиера Борисов, че имаме обща линия на решения и се възползваме от възможностите, които имаме, означи гръцкият министър-председател Алексис Ципрас. Според него подписването на днешния меморандум за съгласие е от голяма важност освен за двете страни, само че и за района. „ Постигаме резултати по съществени въпроси и можем да бъдем образец за подражателство “, съобщи Ципрас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР