Българи пласират фалшиви зелени сертификати за ваксинация срещу COVID-19 на

...
Българи пласират фалшиви зелени сертификати за ваксинация срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Вкарахме и гърците в играта на зелено, плащат по 300 евро

Българи пласират подправени зелени документи за имунизация против COVID-19 на гръцкия пазар. Схемата е показана в репортаж на гръцката национална телевизия ЕРТ, написа Българска телеграфна агенция.

Репортер е снимал със скрита камера диалог с „ продавач “, който предлага документа против 300 евро и малко посещаване в София всеки може да се достави с европейски имунизационен документ, без да се постанова имунизация против болестта.

Твърди се, че клиентите на схемата идват най-вече от Северна Гърция.

В репортажа се прецизира, че България чупи всички негативни върхове по смъртност в Европейския съюз и записва четирицифрен брой случаи на COVID-19 на ден.

Допълва се, че такава скица и има и у нас, като проверяващите органи към този момент са открили фамилни лекари, които издават документи, без обаче да слагат съответните дози от имунизациите.

Гръцките управляващи споделят, че деликатно наблюдават имунизираните гърци с непрекъснат адрес в Гърция, които показват документи от България и Румъния.

В скорошни законодателни промени са планувани съществени наказателни и финансови наказания за противозаконни дейности, свързани с тестването и имунизирането.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР