Българи от цял свят искат да обединят усилията си, за

...
Българи от цял свят искат да обединят усилията си, за
Коментари Харесай

Ангели за България - безплатно приложение свързва сънародниците ни по цял свят

Българи от целия свят желаят да обединят напъните си, с цел да оказват помощ на страната си в сложните моменти на рецесия. Това към този момент е допустимо с помощта на организацията на наши сънародници във Англия, които създадоха особено мобилно приложение. То се споделя ABG Bulgarian Community и към този момент прави връзка с българите от целия свят.

Далеч от България, те в никакъв случай не са били толкоз покрай всеки, който има потребност от тяхната протекция. Последно " Ангели за България " се включиха в разчистването на наводненото село Каравелово, осигуриха багерчета за изриване на калта. За две години и половина от обединяването им са събрали 360 хиляди лв. и са подкрепили над 6000 семейства. Осигурявали са медицински прегледи на възрастни - там, където липсва здравна система.

" Обратно на слуховете, българите в чужбина се търсят и непрекъснато вършат връзка с други българи. И в случай че до този миг те трябваше да се свързват през фейсбук или посредством обществени мрежи, то в този момент те ще имат една платформа, която дава поръчка да ги сплоти в едно същинско българско общество на всички места, по целия свят ", разяснява Стела Иванова – основателка на " Ангели за България ".



Смятат, че таят доста по-голяма мощ, която чака да се разсъни в интерес на положителното. Така бързо стигат до концепцията за мобилно приложение, в което благотворителни те им дела ще са видни за всички българи по света. То към този момент е интензивно и се намира с името ABG Bulgarian Community app.

" Приложението съставлява интерактивна карта, в която вие можете да намерите всевъзможни бизнеси и услуги на българи по целия свят. По местонахождение, където се намирате, можете да се свържете с тях, като във всеки един бизнес има съществена информация за контакти ", изясни Стела Иванова.

И приложението към този момент отприщва насъбраната сила, генерирана от носталгията и любовта към българите и към България. Досега те са построили над 40 детски къта в педиатрични отделения в цялата страна, обезпечили са 4 хиляди медицински прегледа в отдалечените села на Видин, Силистра, Пловдив и Тервел, подготвили са хранителни пакети, медикаменти, фураж, животни и гориво за 3000 семейства. Но към този момент са подготвени за доста повече.



Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР