Българи и украинци бяха настанени днес в Социалните жилища в

...
Българи и украинци бяха настанени днес в Социалните жилища в
Коментари Харесай

Близо 50 деца и техните родители вече имат нов дом!

Българи и украинци бяха настанени през днешния ден в Социалните жилища в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов публично съобщи ключовете за жилища в Социалните жилища на нуждаещи се деца и техните родители. Част от тях са бежанци от размирна Украйна, а други са български жители.

„ Радвам се, че успяхме да намерим опция и да Ви осигурим заслон. Винаги може да разчитате на мен, като кмет, че ще се отнасям с Вас наедно с останалите хора в града, Вие сте част от това общество. От през днешния ден българи и украинци, всички, които живеете тук, ще имате опция да се грижите за това място като свое. Зная, че на всички Ви е тежко! Да си пожелаем час по-скоро мирни времена “, сподели кметът Илко Стоянов.

От през днешния ден над 90 украински жители и едно българско семейство, които нямат опция да излязат на свободен наем, имат своя нов дом.

Предоставените жилища са в новопостроени здания, подготвени за живеене, обзаведени с всичко належащо.

Благоевград е първата Община, която обезпечи опция за настаняване на украински жители в Социални жилища.

Кметът Илко Стоянов и неговият екип вършат всичко допустимо да подсигурят успокоение и заслон на наранени от войната, без това да ощетява други нуждаещи се групи от локалното население, макар че все още по-голяма част от потенциала на обществените жилища е привършен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР