Българче, чиито родители са били принудени да емигрират в Германия,

...
Българче, чиито родители са били принудени да емигрират в Германия,
Коментари Харесай

Българче пя химна в ефир, въпреки че бе превърнато в здравен емигрант

Българче, чиито родители са били принудени да емигрират в Германия, с цел да стартират лекуването му, пя е ефира на bTV българския химн. Детето е със спинална мускулна недоразвитост, само че свири на китара. При заболяването, от която страда дребният Дамян, мускулите отслабват и се стига до цялостно обездвижване.

В студиото на тв предаването " Тази заран " родителите му Елена и Симеон описаха за битката им с институциите у нас и новият им живот зад граница.

Малкият Дамян показа, че в Германия доста са му липсвали баба му и дядо му. Детето съобщи, че Дядо Коледа му е донесъл мечтаните играчки.

" Причината да заминем за Германия беше, че след много опити и битка с институциите в България да бъде въведено лекуване на пациентите със спинална мускулна недоразвитост, не успяхме това да се случи. Тъй като времето е доста скъпо за пациентите с тази диагноза, ние бързо трябваше да вземем решение и да заминем за Германия, с цел да може Дамян по-бързо да стартира да се лекува. Лечението му към този момент е реалност, само че в България остават доста деца, които нямат достъп до лекуване ", съобщи Майката на Дамян - Елена.

Бащата на Дамян изясни, че административните процедури за започване на лекуване в Германия са лишили четири месеца. " Законите са стоманени, правилата - също, аз започнах да работя там, да се обезпечавам, той и брачната половинка ми също се обезпечават там. Така, Дамян беше признат в немската Здравна каса и нямаше проблем да стартира лекуването ", съобщи Симеон.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР