Балет "Арабеск" гостува с най-новото си заглавие "Ромео и Жулиета"

...
Балет "Арабеск" гостува с най-новото си заглавие "Ромео и Жулиета"
Коментари Харесай

Оперетата и Арабеск тръгват на турне

Балет "Арабеск " гостува с най-новото си заглавие "Ромео и Жулиета " на 6 юли в Летния спектакъл във Варна, а на 7 юли открива програмата на фестивала на сцена "Крепост Царевец " във Велико Търново. Начало на спектаклите - 21 ч.
"Арабеск " показва най-великата любовна история на всички времена. "Ромео и Жулиета " е съвременен танцов прочит на пиесата на Шекспир с неповторимата музика на Прокофиев. Хореографката Боряна Сечанова слага въпросите за тогавашните и сегашните показа за любовта, за положителното, отговорността и мястото на индивида в мирозданието. В историята на трупата постановката на Сечанова е третата среща с великата пиеса на Шекспир. През 1972 година италианският хореограф Хуан Корели слага "Ромео и Жулиета " по музика на Чайковски, особено за "Арабеск ". През 1979 година Маргарита Арнаудова прави своята версия на "Ромео и Жулиета " по сюитата на Прокофиев.
В летните театри във Варна на 8 юли и в Бургас на 10 юли Националната оперета показва "Царицата на чардаша " от Калман. Диригентка във Варна е маестра Любка Биаджони. Гостуването на постановката в Бургас е в границите на Музикалните празници "Емил Чакъров 2018 ".
Зрителите ще видят класическа и в това време съвременна трактовка на оперетата на Калман на австрийския режисьор-постановчик Адриан Холендер, която придвижва в блестящата атмосфера на Австро-Унгарската империя. Модерното в нея е освен динамичността на действието, само че и взаимоотношенията сред героите. Публиката ще се наслаждения на музиката на Калман с нейната богата оркестровка, увличащото либрето, динамична хореография, красиви костюми и сценография.
В навечерието на премиерата в Музикалния спектакъл дъщерята на Имре Калман - Ивон Калман, изпрати писмо до екипа на новата режисура с благопожелание за триумф на популярната оперета на татко й.
Музикалният спектакъл ще показа концерта "Празник на оперетата и мюзикъла " в Бургаската опера на 11 юли от 19 ч.


"Царицата на чардаша "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР