Балансираното хранене е съществена част от здравословния начин на живот.

...
Балансираното хранене е съществена част от здравословния начин на живот.
Коментари Харесай

Кайенски пипер за сърце и бърз метаболизъм

Балансираното хранене е основна част от здравословния метод на живот. Съществуват групи храни, които подтикват метаболизма и оказват помощ на организма по-бързо да изгаря калориите.

Някои подправки, които използваме в кулинарията, също могат да бъдат потребни и да ускорят метаболизма. Куркуминът, който се съдържа в подправката куркума, подтиква организма да изгаря повече мазнини. Куркумата има антиоксидантен резултат и пази сърдечно-съдовата система.

Канелата и джинджифилът също оказват помощ на работата на храносмилателната система. Ароматната канела контролира метаболизма и потиска отлагането и производството на мазни ресурси от сила. Освен това тя съумява да забави храносмилането, което значи, че можем да се заситим с много по-малки порции храна.

Ароматният и лют джинджифил е придобил сериозна известност – употребява се освен в кулинарията и може да помогне при доста здравословни неразположения.

Спокойно може да се употребява и за чай, въпреки че усетът му е малко характерен и не се харесва на всеки, само че пък с парче лимон може да ви се стори по-приятна напитка. Джинджифилът играе значима роля и за холестерола – подправката може да покачва равнищата на HDL-холестерола или така наречен добър холестерол.

 Прочистване

И откакто стана дума за пикантни подправки, би трябвало да споменем и семена от синап, чесън, кайенски пипер, които оказват помощ на работата на храносмилателния развой, като форсират метаболизма.

Синапеното семе оказва помощ за бързото изгаряне на мазнините, също така е с ниско наличие на калории и въглехидрати, богато е на фибри.

Съединението на сяра в екстракта от чесън намалява количеството телесни мазнини и равнищата на триглицеридите в кръвта.

Кайенският пипер прочиства храносмилателната система от токсините, оказва помощ за контролиране на килограмите, за събаряне на кръвното налягане, също така защищава и от простудни болести, защото въздейства на имунитета.

Лютата фалшификация подтиква кръвообращението и укрепва кръвоносните съдове на сърцето, намалява заплахата от формиране на тромби.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР