Бъкингамският дворец обяви, че монархията е струвала на британските данъкоплатци

...
Бъкингамският дворец обяви, че монархията е струвала на британските данъкоплатци
Коментари Харесай

Британското кралско семейство е струвало на данъкоплатците 67 млн. лири през миналата финансова година

Бъкингамският замък разгласи, че монархията е коствала на английските данъкоплатци 67 милиона лири (85,2 милиона долара) през финансовата 2018-2019-а, което е нарастване с 41 на 100 по отношение на миналата финансова година, съобщи Асошиейтед прес.

Цифрата е повишена главно поради по-големите разноски, свързани с наложителния ремонт на Бъкингамския замък в Лондон. Резиденцията на кралицата, която е един от знаците на страната, се обновява към този момент втора година в границите на 10-годишен план, откакто специалисти заключиха, че инфраструктурата на постройката е застрашена пагубно.

Общият гранд, който кралица Елизабет Втора и семейството й могат да похарчат, е бил 82,2 милиона лири или 1,24 лири на човек от популацията в Обединеното кралство. Сумата включва 15,2 милиона лири за бъдещите етапи на обновяването на двореца, осведоми Българска телеграфна агенция.

Бъкингам разгласи, че кралското семейство е взело участие в 3200 публични събития и е посрещнало 160 000 посетители в дворците си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР