Бахмут може да падне до дни, предупреди генералният секретар на

...
Бахмут може да падне до дни, предупреди генералният секретар на
Коментари Харесай

Столтенберг предупреди, че Бахмут може да падне до дни

Бахмут може да падне до дни, предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на конференция по сигурността в Стокхолм.
Генералният секретар на Алианса съобщи, че не е изключено яростните сражения в източния украинския град да приключват с завладяването му.

Собственикът на съветската наемническа войска " Вагнер " - Евгений Пригожин заяви по-рано, че неговите сили владеят половината от Бахмут. Пригожин добави, че в случай че Москва реализира победа там, ще може елементарно да пренасочи войските си към останалата част от Донецка област. До момента няма коментар от страна на Киев.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира нощес, в навечерието на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Швеция, нуждата от спомагателна военна помощ за Украйна.
Все още не е ясно кой е виновен за миналогодишната офанзива против газопроводите " Северен поток ", защото не са завършили следствията на национално ниво, съобщи още Столтенберг, представен от Ройтерс.

" Това, което знаем, е че е имало нахлуване против газопроводите " Северен поток ", само че не можем да определим кой стои зад него ", сподели генералният секретар на НАТО.
" В момента текат следствия на национално ниво и мисля, че е вярно да изчакаме приключването им, преди да кажем каквото и да било за това кой е причинителят ", добави Столтенберг.
Вестник " Ню Йорк таймс " през вчерашния ден заяви, че нова разследваща информация, която е била оценена от американски длъжностни лица, сочи, че саботажът е осъществен от проукраинска формация.
Днес министрите на защитата на 27-те страни от Европейски Съюз разискват развиването на задачата на Европейски Съюз за даване на помощ в поддръжка на Украйна и помощта за страната в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира.
Преди седмица украинският президент Володимир Зеленски в изказване по Телеграм изиска изтребителите Ф-16 (F-16), които страната му желае да си обезпечи от западните съдружници. На фона на тези аспирации на украинския президент двама украински водачи са в Съединени американски щати, където ще бъде направена оценка на уменията им да ръководят изтребители, макар че представители на администрацията настояват, че към този момент няма проекти за изпращане на Ф-16 в Киев, заяви тази седмица сп. " Политико ", като се базира на три източника, осведомени с полемиките.
Всяко украинско искане се прави оценка деликатно в сходство с опциите на България
" България работи сполучливо с Украйна на двустранна основа и всяко украинско искане се прави оценка деликатно в сходство с опциите на страната ни ", съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов на неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейския съюз в Стокхолм, оповестиха от Министерство на защитата. В осъществяване на решението на Народното събрание, военна техника и муниции бяха превозени в Украйна по-рано тази година ", уточни Стоянов.
Министърът означи, че, с изключение на с военно-техническата поддръжка, страната ни взе участие в задачата на Европейския съюз (ЕС) за даване на помощ в поддръжка на Украйна (EUMAM) с инструктори, които ще образоват украински военнослужещи на територията на страни членки на Европейски Съюз за потреблението на предоставеното в границите на задачата въоръжение и техника, както и с образование на бойни санитари на българска територия.
На срещата в Стокхолм бяха разисквани развиването на задачата на Европейски Съюз за даване на помощ в поддръжка на Украйна и помощта за страната в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира.
" България отстоява суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна и поддържа нейната европейска интеграция ", съобщи Стоянов и означи ролята на Европейската организация по защита (ЕАО) за инициирането на съответни планове за взаимни публични поръчки. " Агенцията има опит и потенциал да извърши сполучливо тази задача. Смятаме, че планът за муниции на ЕАО е изключително подобаващ за обезпечаване на нужните муниции на Украйна и ние го поддържаме ", изясни министърът.
На форума в Стокхолм министрите на защитата разискаха и настоящото положение на военните задачи и интервенции на Съюза, както и готовността на общността да отговори на актуалните опасности и закани за сигурността.
 
 
 
08 Март 202328408 Март 202340808 Март 2023146308 Март 202327908 Март 202334108 Март 2023727КоментариРене08 Март 2023 17:14ч.
А доброутро Столтенберг
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Че щом има заповед да се МРЕ08 Март 2023 17:17ч.
никъв заден ход
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023163628 Фев 2023111008 Март 2023107003 Март 20232554
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР