Багери, тежки камиони и бетон помпи тормозят пловдивчани в почивните

...
Багери, тежки камиони и бетон помпи тормозят пловдивчани в почивните
Коментари Харесай

Ежедневен ужас! Всеки втори жител на Пловдив е подложен на тормоз години наред

Багери, тежки камиони и бетон помпи тормозят пловдивчани в почивните дни, освен това напълно законно, сигнализира някогашният общински консултант Иван Димов. Проблемът е заложен в Наредбата за публичния ред, която разрешава на строителите да работят през уикенда и даже на формалните празници, твърди Димов. На процедура всеки втори пловдивчанин е подложен на тормоз от шумните обекти, тъй като градът се е трансформирал в строителна площадка поради построяването на стотици нови жилищни здания и безкрайните пътни и ВиК поправки.

Проблемът е от години, признава пред „ Марица ” Вяра Колева, началник на Дирекция „ Екология ” към Община Пловдив. От данните, получени в следствие от общата стратегическа карта, отчитаща шумовите равнища вследствие на въздействието на всички източници на звук на територията на агломерация Пловдив, е видно, че 45% от популацията на Пловдив е изложено на равнища на общ звук, посочи госпожа Колева. По нейно мнение топката е в полето на локалния парламент, където може да бъде изменена Наредбата за публичния ред, с цел да може да бъдат наложени ограничавания в работата на строителите през почивните дни.

Според кмета на регион „ Южен ” Костадин Язов обаче кучето е заровено другаде. „ Наредби на Общинския съвет не може да се одобряват в несъгласие със законите, в тази ситуация – със Закона за отбрана от шума, с който се урежда режимът на строителните действия и няма възбрана за работа в почивните и празничните дни ”, изясни Язов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР