Багер в защитена зона, близо до Мелнишките пирамиди, вдигна на

...
Багер в защитена зона, близо до Мелнишките пирамиди, вдигна на
Коментари Харесай

Багер в близост до Мелнишките пирамиди вдигна на крак екоинс...

Багер в предпазена зона, покрай Мелнишките пирамиди, подвигна на крайник районната екоинспекция в Сандански.

За казуса алармира екоминистърът Борислав Сандов. От NOVA вършат инспекция на място.

В профила си във Фейсбук екоминистърът заяви за изкопни действия и заличаване на дървета наоколо до Мелнишките пирамиди.

„ Действително има някакво установено нарушаване. Казват, че има багери, само че аз, като пристигнах, не можах да видя екскаватор тук. Не знам дали това нещо е станало от единствено себе си, дали е пипано с екскаватор. Но може и свлачище да е било, не съм го видял”, съобщи Сашо Филипов, кмет на Мелник.

В непосредствена непосредственост до мястото има църква. Според Филипов изкопните действия са били началото на нечии опит да обезпечи добър достъп до храма.

„ Предполагам, че е квалифицирано, с цел да се направи паркинг. Аз не виждам неприятно в това нещо, тъй като няма къде да се спре”, разяснява Филипов.

На към 100 метра от мястото се намират два багера. Единият от тях е частен – на притежател на хотел наоколо. Неофициално той твърди, че го употребява, с цел да изравнява черния път при наводнения. Другият екскаватор се оказва изоставен. А във Фейсбук екоминистърът загатва, че има данни за евентуалния причинител.

„ Не съм в час кой може да го е направил. Тук е пипано с машина, не е прелестно. А и който и да го е направил, има легален метод, по който би трябвало да станат тези неща”, съобщи кметът на Мелник.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда обявиха, че засегнатата предпазена територия е към 2 дка. Инспекцията ще сезира прокуратурата. Когато нарушителят бъде открит, ще му бъде връчен акт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР