Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви се подготвят да подадат сигнал

...
Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви се подготвят да подадат сигнал
Коментари Харесай

Сестри Стоеви ще сезират Цацаров заради присвоени средства от наградни фондове

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви се приготвят да подадат сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров и до Софийската градска прокуратура, разгласи юристът им Радостин Василев. По думите му те подозират злоупотреби с отклонение на пари от наградни фондове, които те са спечелили още през 2015 година

Преди седмица двете оповестиха, че се предават, тъй като повече не устоят, и че отсега нататък няма да играят за България. Тогава те упрекнаха българската федерация в отклонение на средства, отпуснати от страната за подготовката им. Председателят на федерацията Володя Златев съобщи, че може да потвърди, че сумите са превеждани по сметките на европейските шампионки.

" След като управлението на федерацията се сменя, отношението към европейските шампионки става все по-трудно и отвратително ", съобщи Василев. По думите му до 2018 година федерацията е превеждала сумите на двете, а те от своя страна, са се отчитали посредством фактури. След това обаче състезателките трябвало сами да си заплащат, след което да показват фактури и едвам след това те да се осребряват, сподели юристът.

" Те нямат никакви искания към бюджет, който не им се поставя. През 2018 година двете девойки са изкарали от наградни фондове и присъединяване в комерсиални шампионати персонални техни средства в размер на 150 хиляди лв. ", добави Василев. Той изясни, че тези пари се превеждат от интернационалната федерация на българската федерация, която ги дава на Стоеви.

" Така че българската федерация с тези си изказвания, че им е предоставила над 100 хиляди лв. - ти си им дал това, което си е тяхно ", уточни юристът. Екипът на Стоеви ще изиска да бъде лишен лицензът на българската федерация.

Стоеви оповестиха, че са непреклонни в решението си повече да не играят за България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР