Бъдете честни: вие имате един или дори многобройни приятели, които

...
Бъдете честни: вие имате един или дори многобройни приятели, които
Коментари Харесай

Пускаш селфи от фитнеса? Ти си нарцисист

Бъдете почтени: вие имате един или даже многочислени другари, които постоянно пускат във facebook фотоси на прелестната си личност от фитнес залата всякога когато са на подготовка. Или може би този човек сте вие…Сайтът на Independent разгласява публикация, отдадена на пристрастените да демонстрират себе си в добра форма хора, множеството от които в действителния живот са по-скоро фактически самотни. 
„ Ставайте! Рано е, хайде за потичаме 15 благи преди работа! “ Това е пост, който виждате сега, в който сте отпили първата си глътка кафе за деня и още се прозявате обезпокоително, тъй като не знаете дали ще можете да се оправите в останалите ви до излизане за работа 24 минути…А приятелката ви още преди час и половина е била във фитнеса на пътеката, и дори се е снимала… М-да…Понякога този пост може да звучи мотивиращо да се прочете рано заран или пък необикновено досадно, според от това какъв брой доста ненавиждате да сравнявате мъчително преизползваните пращящи бицепси от видеото – с вашите дунапренени и отпуснати, написа Independent.Изследователи от университета „ Брунел " в Лондон са провели изследване, с цел да схванат за какво толкоз доста хора обичат да споделят всяка своя подготовка из обществените медии. Резултатите са неочаквани…Това е най-малкото, което може да се каже за тях.
Пристрастен към внимание и почитание
Хората, които постоянно се стремят да документират своите фитнес занимания (дори в случай че са отишли не с цел да упражняват, а с цел да отделят половин час на положителното остаряло тичане на пътеката), нормално са нарцисисти. Според откривателите главната им цел е да се похвалят какъв брой доста време влагат в своя външен тип. Очевидно е също по този начин, че тези актуализации на статуса печелят повече лайкове, в сравнение с други типове изявления. А всеки нарцисист е фанатик на тематика лайкове. „ Нарцисистите по-често обновяват достиженията си. Това е стимулирано от тяхната непрестанна потребност за внимание и предпочитание за утвърждение в общността на Фейсбук ", заключава изследването. Големият брой лайкове обаче, не значи безусловно, че всеки обича да вижда тези очарователни постове, се споделя в изследването.Много от нас, техните другари, се дразним като виждаме прекомерно постоянно съвършената форма, в която са те и ни е досадно да гледаме плочките на корема им, само че все пак харесваме. По ред аргументи, измежду които са нашето лично предпочитание да се харесаме, конформизма ни – да се съгласим с нещо, което не харесваме, само че публичното мнение утвърждава. Сред другите аргументи е 
нежеланието ни да нараним близкия човек, 
в случай че не задоволим с лайка си неговата суетливост. Последното е много нездравословно и за двете страни, тъй като не е потребно нито за фръцкаща се страна, нито за ръкопляскащите… От психическа позиция публикуването на селфита с плочки от фитнеса и реакциите на потребителите, които ги преглеждат е извънредно забавна тематика. Защото разкрива присъщите черти на общността на Фейсбук като обществен феномен.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР