Бъдещият руски самолет MS-21-300, който получи крила от полимерни композитни

...
Бъдещият руски самолет MS-21-300, който получи крила от полимерни композитни
Коментари Харесай

Нов руски самолет с крила от полимери направи първия си полет

Бъдещият съветски аероплан MS-21-300, който получи крила от полимерни композитни материали съветско произвеждане, направи първия си полет. Самолетът излетя от летището на Иркутския авиационен цех.

Самолетът беше пилотиран от пилоти-изпитатели - героите на Русия Роман Таскаев и Олег Кононенко. „ Полетната задача е изпълнена без проблеми. Системите на самолета работят обикновено “, сподели Роман Таскаев след първия полет.

MS-21-300 / 310 е аероплан от ново потомство със междинен обсег с потенциал от 163 до 211 пасажери. Първоначално за него беше планувано композитно крило, само че глобите против Русия попречиха това да се случи.

Предвиждаше се да се употребяват вносни първични материали, само че доставките не бяха вероятни, заради обстоятелството, че производителят на крилото - компанията Aero Composites, член на United Aircraft Corporation (UAC) - попадна под глобите на Съединени американски щати.

Тогава Министерството на индустрията и търговията отпусна 4.4 милиарда рубли за основаването на съветски материали за композитното крило. Росатом пое създаването на съветските аналози.

„ Технологията, въведена за производството на крилото MS-21, има редица преимущества. Тя, спрямо обичайна технология за автоклав, разрешава да увеличение на продуктивността, понижаване на разноските за труд и направата на огромни елементи.

Към днешна дата са създадени композитни крила за два самолета, а третият комплект се създава сега “, сподели министърът на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров.

„ Делът на композитите в структурата на MS-21 е към 40%, което е рекорден индикатор за самолети за междинни дистанции. Използването на здрави и леки композитни материали направи допустимо основаването на крило с неповторими аеродинамични характерности, недостижими за железно крило “, споделя ръководителят на Ростех Сергей Чемезов.

Подобрената аеродинамика направи допустимо увеличението на широчината на фюзелажа и разширението на кабината, което носи нови преимущества във връзка с комфорта на пасажерите.

Твърди се, че това е първият в света аероплан със междинен обхват, който употребява сходни решения. В момента текат летателни тествания на самолета МS-21-310 с новия съветски мотор ПД-14. Началото на доставките на МS-21 за самолетните компании се чака през 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР