„Бъдещият президент на България ще е фактор не само за

...
„Бъдещият президент на България ще е фактор не само за
Коментари Харесай

Манфред Вебер подкрепи проф. Герджиков: Вие сте алтернатива, която ще доведе до увеличаване на доходите на българите

„ Бъдещият президент на България ще е фактор освен за политическа непоклатимост и обединяването на нацията, само че и за отстояване на националните ползи във външната политика и запазване на евро-атлантическата ориентировка “. Това съобщи претендентът за президент проф. Анастас Герджиков във видеоразговор с Манфред Вебер, ръководител на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Манфред Вебер поддържа проф. Анастас Герджиков за изборите за президент. „ Вие сте в действителност самостоятелен човек и се кандидатирате за президент, с цел да получи страната ви най-хубавото ръководство. Вие сте подготвен да поемете отговорност и показвате на хората, че има опция, която да повлияе на стопанската система и да докара до увеличение на приходите. Това е изцяло допустимо за България и за бъдещето ѝ. Вие сте претендент, който се пробва да предложи същинско господство на закона и проевропейски метод за страната “, сподели ръководителят на Групата на ЕНП в Европейския парламент на Анастас Герджиков.
свързани новини32344преди 2 часа64543преди 4 часа
На срещата двамата разискаха значимостта на резултата от президентските избори в България, както за партиите от десния политически набор в страната, по този начин и за Европейската национална партия. Според тях гарантирането на свободния избор и запазването на демокрацията в страната би трябвало да бъдат от първостепенна значимост. По време на диалога бяха дискутирани тревожната обстановка в България, разновидностите за излаз от политическата, здравната и ценовата рецесия и опциите за сформиране на държавно управление, след изборите на 14 ноември. Манфред Вебер акцентира значимостта на ролята на бъдещия президент за политическата непоклатимост на страната.

Какви са нужните законодателни и конституционни промени в България и какво би подхванал, в случай че завоюва изборите, очерта проф. Герджиков. Според него президентската институция изрично би трябвало да се трансформира в територия за разговор и търсене на единодушие за реализиране на болшинство за значими промени. В диалога беше наранена и значимата тематика за правосъдната промяна и нуждата от възобновяване на върховенството на закона и чувството за правдивост.

Проф. Герджиков показа с Вебер, че има интервенция на полицията по време на предизборната акция със заплашване на деятели и симпатизанти на партии и гласоподаватели. Той уточни също, че конференцията на вътрешния министър дни преди балотажа по отношение на опит за интервенция на Турция на изборите у нас, са довели до нагнетяване на напрежение.

Според него вотът в неделя е извънредно значим, тъй като от това ще зависи дали България ще бъде демократична страна и какъв ще бъде стилът на политиката, която ще се води от „ Дондуков “ 2. „ От бъдещия президент значително ще зависи ще има ли успокоение в страната, ще има ли поле за разговор сред политическите сили за промените, които би трябвало да бъдат осъществени и ще се намерят ли разновидности за излаз от рецесиите. Ако аз печеля изборите, ще направя всичко допустимо политическите сили да загърбят разделянето и да търсят консенсус към измененията, които са значими за обществото, включително и правосъдната промяна. Ще провеждам полемики с специалисти и политици за концепциите и настройките, свързани с промени в Конституцията, които са невъзможни без болшинство от две трети в Народното събрание. Ако бъде реализирано болшинство съм подготвен да бъда основател на такива промени “, сподели още проф. Герджиков.

Кандидатът за президент още веднъж удостовери, че евро-атлантическата ориентировка на страната ни няма опция и България ще продължава да извършва уговорките си като почитан и равносилен член на Европейския съюз и НАТО.

Освен европейската поддръжка, още няколко партии го поддържаха за втори тур. С публична декларация 115-годишната Радикалдемократическа партия разгласи, че застава зад кандидат-президентската двойка Герджиков-Митева за балотажа. Призив към членовете и симпатизантите си да гласоподават с бюлетина № 15 насочиха и Политическа партия Български Демократически конгрес и други партии.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР