Бъдещите участници в европейските клубни турнири ще бъдат определени единствено

...
Бъдещите участници в европейските клубни турнири ще бъдат определени единствено
Коментари Харесай

УЕФА реши за евроучастниците, ако сезонът не завърши


Бъдещите участници в европейските клубни шампионати ще бъдат избрани само на фона на постигнатите от тях резултати в съответните шампионати, в случай че те не съумеят да завършат. Това беше решено на днешното съвещание на Изпълкома на УЕФА, твърди " Таймс ". Това значи, че отпада опцията за установяване на участниците по отношение на клубния коефициент.

През последните дни се обсъждаше вид да не се взима под внимание класирането все още на прекратяването на шампионата, в случай че се стигне до такова, а да се гледа коефициентът на всеки клуб.

Отнесено към България това щеше да значи, че участникът в Шампионската лига при всички положения щеше да е Лудогорец, защото тимът от Разград разумно има най-голям коефициент. ЦСКА-София е с втори коефициент, тъй че " армейците " щяха да са сигурен участник в Лига Европа при сходен сюжет. Трети по клубен коефициент е Левски, а четвърти Локомотив (Пловдив). Това биха били и евроучастниците от нашата страна, ако не се изиграят баражите за Лига Европа и не приключи шампионатът за Купата на България.
Това би дало опция и да вземем за пример Арсенал, който е на девето място във краткотрайното класиране на Висшата лига през сегашния сезон, да взе участие в ШЛ, а Лестър и Челси, които през цялата акция бяха в топ 4, да се наложи да играят в Лига Европа. Манчестър Юнайтед също ще получи късмет да играе в най-комерсиалния шампионат, макар че към момента не е спечелил това право чрез представянето си в настоящото състезание.

В другите топ шампионати също ще има несправедливости. В Ла Лига Атлетико Мадрид ще измъкне квотата, която сега е в ръцете на Реал Сосиедад. Рома би трябвало да измести Интер в Серия " А ", а Байер (Леверкузен) и Шалке 04 ще заемат местата на Република България Лайпциг и Борусия (Мьонхенгладбах) в Бундеслигата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР