Бъдещите капитани и механици трудно намират възможност за стажове преди

...
Бъдещите капитани и механици трудно намират възможност за стажове преди
Коментари Харесай

Бъдещите капитани и механици трудно намират възможност за стажове

Бъдещите капитани и механици мъчно намират опция за стажове преди първата си подготовка. Причината е, че страната ни няма образователен транспортен съд, в който да се организират проведени практики за всички студенти и възпитаници от морските специалности. Това разяснява за Радио „ Фокус “ – Варна кап. Димитър Димитров, който е морски дипломат на Международната морска организация.
По думите му на последната среща на организацията в Лондон, тематиката за обезпечаването на стажове за курсанти и възпитаници е била водеща. Според кап. Димитров у нас казусът съществува от дълго време, защото доникъде на 90-те години България е имала образователен транспортен съд – корабът „ Никола Вапцаров “. На него всички завършващи курсанти и възпитаници от Морската гимназия са имали опция да проведат своите стажове проведено, под управлението на учител.
" От тогава, за жалост страната учащите се си търсят опция независимо. Някои от огромните компании одобряват стажанти и практиканти след втори и трети курс по одобрени стратегии. Но тези, които не бъдат утвърдени би трябвало сами да си търсят разновидности в по-малки компании. А за придобиване на морска дееспособност е наложителен стажът за помощник-капитани и механици. Преди завършването всеки би трябвало да е изкарал 6-месечно задгранично корабоплаване ", изясни още кап. Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР