Бъдещето ще бъде украинско.Това обяви украинският президент по време на

...
Бъдещето ще бъде украинско.Това обяви украинският президент по време на
Коментари Харесай

Зеленски пред украинския парламент: Бъдещето ще бъде украинско

Бъдещето ще бъде украинско.

Това разгласи украинският президент по време на последното съвещание за 2022 година на Върховната рада. Речта на президента продължи 52 минути и приключи с награждаване на военни.

Сред присъстващите бяха всички представители на държавното управление, главнокомандващият на Въоръжените сили Валери Залужни, задгранични дипломати и близки на починали във войната. Поради въздушна паника изказването бе отсрочено с към 90 минути.

В речта си Зеленски разгласи, че Украйна се е трансформирала в един от водачите на свободния свят, който е оказал помощ на Запада наново да откри себе си.

" Там никой не се опасява от Руската федерация. Украйна сплоти Европейски Съюз ", разгласи президентът.

Той означи, че от началото на войната е взел участие в най-малко 850 дипломатически събития и посочи нуждата да се реформират съществуващите интернационалните организации, които се провалят в задачата си да подсигуряват мира. По думите на Зеленски " Украйна е на път към успеха, за която са мечтали всички наши генерации ".

Сега има национално единение, функционираща страна и поддръжката на целия свят. Благодарение на тези фактори нито зимата, нито иранските дронове ще пречупят украинските бранители, твърди президентът.

Зеленски насочи и редица обещания за 2023 година - цялостна цифровизация на всички публични услуги, развиване на връзките освен със Запада, само че и с Африка в името на продоволствената сигурност и запълване на пробойните в данъчната система.

Държавният глава обърна внимание и на страните, които поддържат военната акция на Русия.

" Не се намира по необятния свят злато за кръстове, което да прикрие моралната наслойка от обвързването с терористична страна ".

Той сложи като цел " възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, както и освобождение на всички, които са пленени ". Зеленски посочи, че до този миг са освободени 1456 украинци.

" Трябва да има интернационален арбитражен съд за военнопрестъпниците. Благодарих на Нидерландия за водачеството й по този въпрос ", добави Зеленски.

Президентът уточни, че реконструкцията на Украйна " ще бъде най-големият стопански план в Европа ". По същия метод ще възстановим " нормалността на живота "  на територията на Донбас и Крим, посочи той.

Зеленски прикани Народното събрание да създаде закон, който да подтиква завръщането на бизнеса в Украйна и разгласи за приоритет подпомагането на компании, които са напуснали съветския пазар.

" Има по-малко флагмани в Черно море. А един мост със скандална слава (Кримския мост - бел. ред.) все по-често е употребен от хората за тръгване, отколкото за идване. Ако изобщо го използват. И това демонстрира по какъв начин ще наподобява бъдещето - то ще бъде украинско! ", разгласи Зеленски в края на речта.

" The future will be Ukrainian! " - President addressed Ukrainian Parliament today.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР