Бъдещето по-скоро е в трансграничните производствени екосистемиНе е реалистично да

...
Бъдещето по-скоро е в трансграничните производствени екосистемиНе е реалистично да
Коментари Харесай

Азиатските тигри не могат да изместят Китай

Бъдещето по-скоро е в трансграничните индустриални екосистеми

Не е реалистично да се мисли, че Югоизточна Азия е способна изцяло да измести Китай като международен индустриален хъб, вследствие на комерсиалната война в Съединени американски щати, счита Ти Ейч Тънг, началник на Pegatron

Южноазиатските тигри – няколко страни с бурно икономическо развиване, включително Тайван, Тайланд, Южна Корея, Сингапур и Хонконг – не могат да изместят Китай в производството, съобщи шефът на тайванската Pegatron Ти Ейч Тънг, представен от Digitimes.com.

По неговите думи, не е реалистично да се мисли, че Югоизточна Азия е способна изцяло да измести Китай като международен индустриален хъб. По-вероятен сюжет за бъдещето е образуване на екосистема от производства, разпръснати в разнообразни страни, счита Ти Ейч Тънг.

Някои тайвански снабдители на съставни елементи изнасят производството си от Китай, с цел да минимизират въздействието на комерсиалната война сред двете водещи стопански системи – Съединени американски щати и Китай. Но съгласно шефа на Pegatron – компания, която извършва поръчки на огромни марки, Югоизточна Азия не е способна да стане идващия Китай във връзка с производството.
още по тематиката
Доставчиците на съставни елементи от Тайван и световните марки дружно са основали мощна индустриална екосистема в Китай, която не може да бъде повторена на никое място другаде единствено за 3-5 години, счита индустриалецът.

Ти Ейч Тънг обръща внимание, че разноските за земя и работна мощ в Югоизточна Азия не са толкоз ниски, колкото нормално се счита. Ето за какво по-вероятното развиване е в посока на създаване на разпръснати по целия свят трансгранични индустриални екосистеми.

Но такава верига за доставки няма да бъде толкоз ефикасна, защото ще се нуждае от в допълнение време за превоз на съставените елементи, което значи и по-дълго време за доставка на продуктите на пазара, разяснява Ти Ейч Тънг.

Макар че Югоизточна Азия не може да е важен индустриален хъб като Китай, районът има огромен покупателен капацитет и производителите следва да обмислят обединяването с локални сътрудници, с цел да се възползват от пазарните благоприятни условия, добавя шефът на Pegatron.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР