Бъдещето на волейболен клуб ЦСКА e под въпрос, след като

...
Бъдещето на волейболен клуб ЦСКА e под въпрос, след като
Коментари Харесай

Волейболният ЦСКА остава без дом?

Бъдещето на волейболен клуб ЦСКА e под въпрос, откакто " алените " останаха без финансиране. В началото на предходната седмица в клуба научиха, че би трябвало да се оправят без главния си спонсор Мариан Колев.

" Главната причина е, че аз направих по този начин, че за тези години клубът е в доста по-лоша обстановка, в сравнение с беше преди 3 години. Имахме две зали, а в този момент е единствено една. Условията в наемната, държавната зала " Васил Симов ", в това време се утежниха по един изцяло неестествен метод. След като аз съм повода да върви клуба надолу, най-нормалното нещо да не очаквам да ме изхвърли с камъни публиката, а да си потегли самичък ", споделя към този момент някогашният спонсор на ЦСКА.



В зала " Васил Симов " упражняват всички обединения на ЦСКА. Съоръжението е в окаяно положение и тъне в бедност от години. Основен ремонт не се подхваща. Причината? Залата е с неустановен статут.

" Имахме уверението, че ще подпишем дълготраен контракт за 10 години в резултата, на който ние ще влагаме доста съществени суми в ремонта на тази зала. Според законодателството на България, ние можем да получим 1-месечно предупреждение и да ни кажат " Довиждане! ". Е, кой глупак влага в съществено оборудване, където няма никаква сигурност, че обитава повече от 30 дни ", споделя Колев.



Зала " Васил Симов " се стопанисва от сдружението " Сердика спортни парцели ". От там дадоха отговор, че до дълготраен контракт не се е стигнало, защото наемната цена след оценката на обекта не била призната от клуба. До момента интерес от други клубове към оборудването няма, което не постанова прекратяването на контракта за прилагане на " алените ".

" Най-добре е да седнем да една маса със заинтригуваните лица. Каквото се караме, се караме, само че би трябвало да тръгнем на чисто ", сподели треньорът и президент на ЦСКА – Александър Попов.



Преди 2 години ЦСКА остана единствено с една зала, откакто бе комплициран катинара на зала " Армеец ", която беше на територията на " София Тех Парк ". През последните години, двете страни водят договаряния за построяването на спортна база на територията на парка, само че към този миг предлагането е неприоритетно.

" Бихме желали да ви уведомим, че към сегашния миг приоритет за " София Тех Парк " ще бъдат планове по създаване на инфраструктура, която да благоприятства развиването на изследователския, иновационен и софтуерен потенциал на Република България "



В формалния отговор се добавя още:

" Вашето капиталово желание би могло да бъде прегледано на един по-късен стадий, след осъществяване на предстоящите през идващите няколко години инфраструктурни обекти. "

Пред ЦСКА стоят доста въпроси, само че на дневен проект главните са - от кое място ще намерят бързо финансиране и дали зала " Васил Симов " въобще ще продължи действа?

Станимира Атанасова, btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР