Бъдещето на Европа, на България в момента се решава в

...
Бъдещето на Европа, на България в момента се решава в
Коментари Харесай

Петро Порошенко: Поздравяваме специално партия ГЕРБ и лично Бойко Борисов за гласуваната помощ за Украйна


„ Бъдещето на Европа, на България сега се взема решение в Украйна и ние се сражаваме, плащайки голяма цена. Искаме да ви благодарим от цялото се сърце за решението за изпращане на военна помощ. На първо място стискаме палци, почитаме всички български депутати. Искаме да поздравим особено партията от нашето политическо семейство ГЕРБ и персонално Бойко Борисов. Това съобщи президентът на Украйна Петро Порошенко пред БТВ.

По думите му България към този момент е част от войната.

„ Това което прави Путин е против Европа, против НАТО, а България е част от НАТО. Не се опасявайте от Путин, това е моето обръщение. Той разчита България да е слабото място в Европа ”, добави Порошенко.

„ Това е война на противовъздушните и противоракетните технологии. Това е война на супер модерните дронове и безпилотните летателни средства, това е война на доста строго квалифицираните. И сме горди да кажем, че въоръжените сили на Украйна, в чието основаване участвах през 2014 година като висш главнокомандващ, дружно с украинските жители и сътрудниците ни в НАТО, демонстрираме каква е разликата от основаната на стандартите на НАТО войска и руския жанр на съветската войска. И в тази обстановка най-важното за нас са противовъздушна система, антидрон система и бойна авиация. От тъкмо това се нуждаем, изключително в този момент, когато Путин превключи към офанзива с ирански дронове над цивилни обекти в Украйна – домове, енергийни централи ”, добави още той.

Порошенко заключи, че в огромна част от регионите нямат вода и че са минимума.

„ Но по-добре да живеем по този начин, в сравнение с да се подчиним на Русия. Освен от оръжия се нуждаем от възобновяване на нашата енергийна система. Нуждаем се още на единение ”, съобщи президентът на Украйна.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР