Бъдещето на “Български пощи“ е било тема на тазседмичното заседание

...
Бъдещето на “Български пощи“ е било тема на тазседмичното заседание
Коментари Харесай

Държавата дава 50 млн. лв. заем на „БГ пощи“, но няма да е достатъчен

Бъдещето на “Български пощи “ е било тематика на тазседмичното съвещание на държавното управление. Обсъждани са изискванията, при които сдружението ще получи държавен заем от 50 млн. лв., заяви БНР.

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков докладвал пред сътрудниците си от кабинета, че заемът от 50 млн. лв. няма да е задоволителен за възобновяване на сдружението и би трябвало да мине повече време, с цел да стане то по-печелившо.

В момента пощите извършват универсалната пощенска услуга - изплащат пенсии в цялата страна и популяризират периодическите печатни издания. Всеки лев от 50-те млн. заем, ще се разходва единствено след позволение на министъра, излиза наяве от стенограмата на съвещанието на кабинета.

Министърът на финансите Асен Василев разяснява, че този заем е бил плануван с актуализацията на бюджета през юли предходната година, само че досега не е употребен.

Не е работено и по концепцията, пощите да са точка за достъп на всички типове държавни услуги на правилото на така наречен обслужване на едно гише.

Предвидено е било част от таксите за тези услуги да остават в сдружението, а в това време и личният състав е трябвало да бъде подготвен.

Така, по думите на финансовия министър, ще се реши и казусът с пътуването на възрастни хора от дребни обитаеми места към огромните градове, когато се постанова да употребяват услугите на страната.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР