Бъдещето на България е в науката и в иновациите. Държавата

...
Бъдещето на България е в науката и в иновациите. Държавата
Коментари Харесай

95 медала и 2 почетни грамоти за 2017 г. донесоха децата-олимпийци

Бъдещето на България е в науката и в нововъведенията. Държавата има потребност от интелигентни, образовани и мислещи хора, които да придвижат страната напред. Всяка победа на арената на естествените науки на нашите олимпийски тимове ни изпълва с горделивост и доста вяра.
Това съобщи президентът Румен Радев, който бе хазаин на Седмата годишна среща на олимпийските тимове по естествени науки, оповестиха от Администрацията на президента.

Тази година е извънредно сполучлива със извоюваните 95 медала и 2 почетни грамоти. " Отново доказахте, че България има необикновен капацитет. Давам си сметка какво ви коства всичко това - ограничения, твърдоглав труд и безрезервност, само че това е пътят към триумфа ", съобщи Румен Радев и добави, че с всяка извоювана победа се утвърждава и постанова бъдещият модел за развиване на нашето общество.

Държавният глава поздрави и преподавателите на отличените възпитаници, които с доста себеотдайност и обич приготвят генерации надарени български деца. Президентът напомни, че първото присъединяване в интернационална олимпиада на естествените науки е от 1959 година.

Радев уточни, че достиженията на България са значими в област, в която страната ни се конкурира с огромни страни. Страната ни има извоювани 820 медала. В момента България е в топ 3 на надпреварите по математическа филология, в петицата по информатика и в челната десятка по математика.

" Вярвам, че всичко, което вършиме, покачва интереса на нашите деца към естествените науки и уменията, които получават и по информатика, и по математическа филология са определящи за бъдещето на страната. Този труд ще се върне с нови научни достижения, определящи и нашето бъдеще, а за какво не и бъдещето на света ", съобщи Румен Радев пред ръководителите, преподавателите, треньорите и олимпийските тимове по естествени науки на България. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР