Бъдещата спортна база в Поаси е много важна. Ще изградим

...
Бъдещата спортна база в Поаси е много важна. Ще изградим
Коментари Харесай

План 2032 е много по-важен за ЦСКА от 32-ата

" Бъдещата спортна база в Поаси е доста значима. Ще изградим най-хубавия състезателен център в света, с цел да намерим бъдещия Мбапе и да посрещнем най-хубавите играчи от района на Париж и цяла Франция. Това е нашата цел ", сподели президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи в взаимно изявление за " Паризиен ", " Марка " и " Гадзета дело спорт ".

На родна земя тези дни необикновен интерес провокира тематиката за новия съвременен стадион на ЦСКА. От " Армията " обявиха, че оборудването ще е готово да приема семейства през 2025-а и ще е най-модерният стадион в България.

Две-три фрази по отношение на оборудването. Появиха се тези, че плануваният 15-18 хиляден потенциал е дребен. Ще стартира с първия факт, в случай че някой не знае - България се намира в демографска рецесия. А това е главен, нечовечен проблем надхвърлящ футбола. А в случай че за някой предстоящ мач на " алените " против различен водещ отбор в страната или среща от евротурнирите има 25 хиляди искащи да гледат дуела от стадиона. Считам, че е по-добре на трибуните да са 16 хиляди, а другите 9 хиляди да следят срещата на видеостени в подстъпите до входовете на " армейския " дом, които се анонсира, че ще оферират също отлични условия. Би било паметен миг и за последователите, и за " алените " футболисти, и за гостуващия тим да се сътвори сходна атмосфера.

Относно къде се намира отборът в този момент? Готви се за бъдещия старт на новата еврокампания и с помощта на направеното в предходните сезони няма да стартира в Лига на конференциите с пряк конфликт с... даже може да се каже кандидат за трофея - ПАОК. Саша Илич пък е млад експерт, който смятам, че заслужава поддръжката на " армейската " общественост.

И тук към този момент идваме до големият футболен проблем. България не е играла на огромен конгрес от 2004-а, а на Световно от предишния век. ЦСКА пък е 31-кратен първенец на страната. Участник на три пъти в полуфинали на евротурнирите, три пъти е отстранявал настоящия европейски отличник. Тим, който е дал път на предстоящ притежател на Златната топка. Институция основала десетки емблематични футболисти за А-отбора на родината.

Какво е ситуацията сега? Не победихме Гибралтар (с население към 34 хиляди души) при А-гарнитурите във аудиенция, същото се случи и в мач при младежите.

По мое непретенциозно мнение, най-хубавата вест за ЦСКА от тези дни не е положителният чоп за старта на евротурнирите или поръчката за нов съвременен стадион. А анонсът, че ще се натисне доста крепко за възстановяване на инфраструктурата, която ще употребяват юношите на ЦСКА въз основата в Панчарево.

И ми се коства, че " армейските " почитатели и най-много управлението на клуба не би трябвало да се концентрират толкоз върху това дали стадионът да е за 15 хиляди или за 18 хиляди. И в преследване на 32-ата шампионска купа неотложно и непременно. А в един самобитен " План 2032 ".

А точно, България да се класира на Европейското през 2032-а. Не единствено да взе участие на форума, а да бъде фактор, с който всички се преценяват. А гръбнакът на " лъвовете " да бъде както се пее в една " армейска " ария - червен, червен.

При всичките триумфи, които сме имали на национално равнище във футбола в предишното. И при ДНК-то на ЦСКА. Уверен съм, че в случай че " армейците " изградят най-хубавия състезателен център не в света или на Балканите, а в България. За да намерят бъдещия Стоичков и да посрещнат най-хубавите млади играчи от района на София и цялата страна. И това е цел номер едно на ЦСКА - бъдещето пред клуба е ярко - цялостен стадион всеки домашен мач и надалеч по-солиден коефициент за евротурнирите. А и най-важното ще има " армейска " основа в отборът, който е с най-голямо значение в България - националния.
 Защо ЦСКА се срина? Всичко наподобява ясно, лекуването също
Защо ЦСКА се срина? Всичко наподобява ясно, лекуването също

Коментар на Тервел Илиев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР