БАБХ установи продажба на нелегално внесени ветеринарномедицински продукти (ВМП) на

...
БАБХ установи продажба на нелегално внесени ветеринарномедицински продукти (ВМП) на
Коментари Харесай

На пчеларско изложение в Добрич БАБХ установи търговия с нелегални ВМП


БАБХ откри продажба на незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули (ВМП) на пчеларско ревю в Добрич. Лекарствата са били без документи и без етикети на български език. ВМП са били конфискувани, формиран е акт.

След получен сигнал и осъществена инспекция Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) разкри продажба на незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули (ВМП) на профилираното ревю „ Пчеломания ", което се организира в град Добрич.

При взаимна инспекция на инспектори от Областна дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) Добрич, чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) и Национална организация по приходите (НАП) са открити незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули без етикет на български език, за които не е предоставена информация за генезис и документи за закупуване. ВМП са били конфискувани от контролните органи.

Разкрит е и сръбски жител, който без да има лиценз за търговия на дребно с ВМП в Република България, е внесъл незаконно и предлага за продажба нерегламентирани за приложимост ветеринарномедицински артикули. Лекарствените артикули са конфискувани. На нарушителя е формиран акт за административно нарушаване, според Закона за ветеринарномедицинската активност, издадено му е и наставление за регистрация на обект за търговия на дребно с ВМП.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР