Бабата и чичото са поели грижите за двете момчета. Но

...
Бабата и чичото са поели грижите за двете момчета. Но
Коментари Харесай

Две деца останаха сираци, родителите им починаха от коронавирус

 " Бабата и чичото са поели грижите за двете момчета. Но нищо не може да запълни неналичието на майка и татко. Трагедията е голяма! " Това съобщи пред " " кметът на пазарджишкото градче Костандово Валентин Вигнев.

Емоционалните му думи са за 10-годишния Даниел и 6-годишния Иван, които в края на предишния месец останаха сирачета, откакто COVID-19 погуби родителите им. От подлия вирус си отиде и дядото на децата. 35-годишната Десислава е призната с вируса в болница, където не съумява да се пребори. Няколко дни по-късно брачният партньор й Иво Иманов почива също.

" В момента децата са обезпечени, само че в един миг ще има потребност от финансова поддръжка, по тази причина е проведена акция. Това са две момчета, които ще имат потребност от помощ в живота. Родителите са им оставили някакви пари, само че ще свършат. Вероятно още не осъзнават за какво родителите им ги няма, само че по-големият ще стартира да усеща скоро ", сподели още Вигнев. Той добави, че към този момент в Костандово се учи присъствено, само че в случай че се наложи да се премине на онлайн образование, децата ще имат потребност от преносим компютър.

" Вярвам, че има положителни хора, които са подготвени да оказват помощ. Напук на пандемията и лошотията, която все по-често виждаме към нас, се намират хора, които да поддържат изпадналите в тежко състояние ", израза вяра кметът на Костандово.

40-годишният Иво Иманов е работил като контрольор към " Незаконно строителство и запазване на околната среда " в кметството на Костандово в интервала 2007 година до 2016 година, в общината са работили и част от неговото семейство. След кончината на родителите на Даниел и Иван беше разгласен тридневен печал в градчето. Вече са открити банкови сметки на момчетата, по които могат да се превеждат пари в помощ на сирачетата.

Едната банкова сметка е: BG08UBBS80022024883650 BIC UBBSBGSF на името на Иван Ивов Иманов

Другата е: BG20UBBS80022024886150 BIC UBBSBGSF на името на Даниел Ивов Иманов
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР