Бабаит от кохортата на Румен Гайтански – Вълка плаших протестиращите

...
Бабаит от кохортата на Румен Гайтански – Вълка плаших протестиращите
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Гард на Румен Вълка плаши протестиращите срещу сечта в Борисовата градина

Бабаит от кохортата на Румен Гайтански – Вълка плаших протестиращите против противозаконната сеч в Борисовата градина, в която е забъркана компания на ГЕРБ-ДПС олигарха, съобщи сътрудник на Narod.bg.

Тарикатът, за който се твърди, че е от защитата на Румен Вълка, бе препречил входа на Столична община, пред която се събраха недоволни от безобразията софиянци. „ Държеше се брутално – викаше по хората, пушеше пура и гордо размяташе голям пръстен с череп “, изясни репортерът на Narod.bg. В момента върви чуване на кмета Йорданка Фандъкова по скандалната сеч.

Вече стана ясно, че със 100 хиляди лв. ще бъде санкционирани виновниците за противозаконното изсичане на дървета в Борисовата градина. Разрешение е имало за премахването единствено на 10 сухи дървета в региона на къпалня „ Мария Луиза “. Сечта обаче се оказва по-мащабна, а за нея заяви Столичната община.

Реклама

Според групата „ Тук не е Амстердам “ теренът се приготвя за строителство. Комплексът в Борисовата градина не се употребява откогато част от собствеността му мина в частни ръце. В сдружението дял има частна компания, обвързвана с олигарха Румен Гайтански – Вълка и общинската компания „ Софийски парцели “.

Теренът на къпалнята е огромен – към 35 хиляди кв. м. Това е най-големият столичен парк. Миналата година от сдружението „ Парк Мария Луиза “, което е притежател на къпалнята, оповестиха, че имат желание да ремонтират комплекса и той да стартира да работи още веднъж. В сдружението дял има частна компания, обвързвана с Вълка.

В средата на 2022 година беше издадена и виза за планиране за възможното бъдещо възобновяване на къпалнята, която в миналото беше общинска благосъстоятелност.

„ Не става въпрос единствено за отрязани дървета, само че и за изкривяване на терена. Има изкопни диги и премахване за изтриване на уликите. Санкциите ще бъдат в оптимален размер – 100 000 лв. ”, съобщи пред bTV Цветан Тодоров, шеф на дирекция „ Контрол на строителството ”.

Столичната община е сезирала прокуратурата.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР