Баба ми, която живя 94 години, обичаше да казва: Не се

...
Баба ми, която живя 94 години, обичаше да казва:
Не се
Коментари Харесай

Тайната на дългия живот на баба ми: „Зарежи всичко и си почини“

Баба ми, която живя 94 години, обичаше да споделя:

„ Не се безпокой за дреболии, грижи се за здравето си и почивай постоянно. Ако миеш пода и внезапно се умориш, изхвърли парцала и си почини. “

Самата тя елементарно можеше да остави кофата в средата на стаята и да легне да си почине.

Баба ми говореше доста за живота си, само че това, което си припомням сигурно, бяха 3 правилото, които тя искаше аз и сестра ми да запомним:

Зарежи всичко и си почини

Работата за извършване няма край! Но с цел да свършат всичко, доста дами или правят домакинска работа до вечерта, или, в противен случай, стават рано заран, с цел да имат време да свършат нещо преди работа.

В същото време има статистика, съгласно която повече от половината население на света страда от хронична липса на сън.

Но въпреки всичко! Трябва да се научим да си почиваме.

Например, в този момент мога от време на време (мнозина ще ме осъдят) да оставя чиниите до сутринта и да не ги мия незабавно. Но на сутринта ще имам нови сили да го направя, до момента в който яйцата се варят.

Или брачният партньор ми може да ги измие самичък сутринта. Но не пропилях здравето си, пробвайки се да ги измия с последни сили. По-добре е аз и брачният партньор ми след вечеря и работен ден да седнем да се отпуснем и да гледаме филм.

А най-добре е да имате съдомиялна машина. Но до момента не желаех по този начин, тъй че не планирах място в кухненския комплект. Жалко. Явно към момента не се обичам задоволително.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР