B мнoгo eвpoпeйcĸи cтoлици шoфиpaнeтo в нaй-нaтoвapeнитe чacoвe пpeз ceдмицaтa

...
B мнoгo eвpoпeйcĸи cтoлици шoфиpaнeтo в нaй-нaтoвapeнитe чacoвe пpeз ceдмицaтa
Коментари Харесай

Европейските столици, в които трафикът е истински кошмар

B мнoгo eвpoпeйcĸи cтoлици шoфиpaнeтo в нaй-нaтoвapeнитe чacoвe пpeз ceдмицaтa е иcтинcĸи ĸoшмap. Въпреки многото ограничения, които държавните управления на множеството страни подхващат за понижаване на трафика, жителите на огромните градове губят огромна част от времето си поради натоварения трафик.

От 2017 година София е включена в показателя за градовете с най-големи тапи в света, оповестен на уеб страницата на производителя на навигационни системи " TomTom ". Българската столица е в " златната среда " измежду общо 189 оценени обитаеми места ( с населенеие над 800 хиляди души) от 48 страни.

София е на 83-то място в света и на 24-то място в Европа (от 43 града). Според изчисленията на създателите на показателя пътуването в пиков час заран в София лишава с 58% повече време, в сравнение с във време с естествен трафик, а вечерните тапи лишават с 66% повече.

Сред европейските градове най-неблагоприятно се показват Букурещ - с 90% и 98% закъснение, което го слага на пета позиция в международната ранглиста. Румънската столица е следвана от двата най-големи града в Русия - Москва и Санкт Петербург. Сред европейските столици София е на 11 място по този индикатор, като преди нея е Осло, а след нея е Берлин.
 трафик iStock/Getty Images-->
Европейските столици с минимум тапите са Копенхаген, Амстердам и Будапеща, където закъсненията в часовете пик са под 50%. Индексът се разгласява за осма поредна година, като задачата е да ориентира водачите, локалните управляващи и производителите за равнищата на тапите в урбанизираните територии за взимане на нужните решения.

От класацията се вижда, че в съвсем всички европейски градове, изследвани и през предходната година, ситуацията се утежнява. Подобрение с по 1% на времето за пътешестване регистрират само Варшава (11-то място), Стокхолм (28-мо място), Бирмингам (31-во място) и Лийдс (32-ро място).

Ето и 10-те европейски столици с най-тежък трафик:

1. Букурещ (5)
2. Москва (13)
3. Лондон (25)
4. Рим (27) 5. Париж (35)
6. Брюксел (37) 7. Атина (41)
8. Варшава (42) 9. Виена (67)
10. Осло (81)

Съвсем малко не доближава на София да влезе в челната десетка на тази отрицателна ранглиста. Нашият град е на 11-то място измежду европейските столици с най-лош трафик.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР