Б ившият каталунски лидер Карлес Пучдемон, който е евродепутат, е

...
Б ившият каталунски лидер Карлес Пучдемон, който е евродепутат, е
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон е арестуван на остров Сардиния

Б ившият каталунски водач Карлес Пучдемон, който е евродепутат, е бил арестуван в Италия, предадоха международните организации, като се позоваха на юриста му Гонсало Боайе.

Пучдемон живее в заточение в Белгия от 2017 година след опита за разединение на Каталуния.

Той е бил задържан при идването си на остров Сардиния, където отивал в качеството си на евродепутат, споделя юристът на Пучдемон.

Catalan separatist leader Carles Puigdemont was detained by Italian police in Sardinia, his office said in a statement
— Reuters (@Reuters)
Арестът е осъществен въз основа на европейска заповед за задържане, датираща от 14 октомври 2019 година

Каталунският водач е бил задържан в Алгеро, удостовери и началникът на канцеларията на Пучдемон - Жозеп Луис Алай. Това е станало още на летището, където е бил арестуван от италианската гранична полиция. Той е дошъл от Брюксел за присъединяване в интернационално ревю на остров Сардиния и за среща с районните управляващи.

Карлес Пучдемон би трябвало да бъде изправен пред испанското правораздаване, съобщи държавното управление на Испания, съобщи Ройтерс.

Catalan separatist leader Carles Puigdemont has been arrested in Italy, his lawyer and an aide say.

Puigdemont fled Spain four years ago following an independence referendum that Madrid ruled unconstitutional
— AFP News Agency (@AFP)
Испанското държавно управление направи изказването преди днешното правосъдно съвещание в Италия, на което ще бъде обсъждан въпросът дали Пучдемон да бъде екстрадиран.

"Пучдемон би трябвало да бъде изправен пред съда, като всеки различен жител ",

съобщи офисът на испанския министър председател Педро Санчес.

За момента не е ясно дали италианското правораздаване ще реши той да бъде екстрадиран. "Смятаме, че правосъдните управляващи ще пуснат Пучдемон на независимост. Това е четвъртият път, в който се случва такова нещо ", съобщи пред радио "Кадена сер " Гонсало Бойер, юрист на някогашния каталунски водач.

Пучдемон е търсен от правосъдните управляващи в Мадрид по отношение на опита за разединение на Каталуния през 2017 година, като и за отклонение на държавни средства.

Fomer Catalan leader Carles Puigdemont has been detained in Sardinia, Italy, according to his lawyer. Puigdemont is wanted by Spain for his role in an unauthorized referendum for independence. He is being held under a European arrest warrant.
— The Associated Press (@AP)
На 9 март Екологичен потенциал сне имунитета на Пучдемон и на двама евродепутати, които също са последователи на независимостта на Каталуния. На 30 юли тази мярка бе доказана от Европейския съд.

Пучдемон не беше опрощение дружно с девет последователи на идеята за каталунската самостоятелност, които се намираха в испански затвори. Те бяха амнистирани от държавното управление на социалиста Педро Санчес през юни. Испанските управляващи желаят Пучдемон да бъде съден в Испания.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Отивам на психиатър. Той ми бута някакъв лист с петна по него и ме пита: - Какво виждате? - Виждам уединен и печален човек, изморен… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОт " Изправи се.БГ " считат, че влизането на Министерство на вътрешните работи и ДАНС в енергийната борса, КЕВР и БЕХ е закъснялоНа какво се дължи наклонността за гладко намаляванеДПС се записва в ЦИК за идните предварителни парламентарни и президентски избориТова е вторият транспортен съд на компанията от новата серия, предопределен за транспорт на насипни товариДизайнерът показа смесената си сбирка за мъже и жениКомпанията от години избира да употребява личен хардуерВ момента 97% от приетите в болница с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неимунизирани, показват от лечебното заведениеТе са основани от преподавателя по компютърни науки проф. Скот ФалманХари и Меган с първа изява след раждането на ЛилибетВъпреки дребния размер плочката има голяма стойност. Съдържа фрагменти от " Епоса за Гилгамеш ", считан за едно от най-старите литературни творби на човечествотоЗнаете ли, че... Никога не е късно да обогатим знанията си " Не можем да ограничаваме износа, само че може да променим разпоредбите ", разяснява ръководителят на Комисията по енергетика в 46-ия парламент Иван ХиновскиКак нашето съвремие трансформира метода, по който възприемаме себе си и хората към насДвата концерна от дълго време са оповестили политика за цялостна електрификация и фрапантно понижаване на излъчванията СО2, само че очевидно това не
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР