Б ългарската болнична асоциация (ББА) на Министерството на здравеопазването предлага

...
Б ългарската болнична асоциация (ББА) на Министерството на здравеопазването предлага
Коментари Харесай

Болничната асоциация: Разходите за хоспитализиран с COVID-19 са над 3500 лева

Б ългарската болнична асоциация (ББА) на Министерството на здравеопазването предлага неимунизираните болни от ковид да доплащат за лекуването си.

Поводът за предлагането са огромният брой неимунизирани пациенти, които от началото на четвъртата вълна на пандемията претрупват здравната система в България.

Днес в предаването юрист Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация разяснява тематиката като уточни:

"Разходите за лекуването на инфектиран с COVID-19, който е приет в болница, варират, само че при всички случаи са над 3500 лева Стойността на клиничната пътека пък е 1200 лева ", уточни Димитрова.

"Няма по какъв начин лечебните заведения повече да буферират разликата сред действителната стойност на лекуването и обезпечаваното от страната ", безапелационна бе юрист Димитрова.

На въпрос какво ще се случва с пациентите в тежко положение, които нямат опция да доплащат, представителят на Болничната асоциация съобщи, че това занапред ще се прецизира.

През последното денонощие в България 85,27% от далите позитивна проба за COVID-19 не са били ваксинирани. 90,15% от влезлите за лекуване в болница също са неимунизирани. Сред умрелите за деня 93,88% нямат имунизация.

По тематиката


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР