Азрудин Валентич напуска поста старши треньор на Ботев Пловдив, съобщиха

...
Азрудин Валентич напуска поста старши треньор на Ботев Пловдив, съобщиха
Коментари Харесай

Официално: Валентич вече не е треньор на Ботев Пловдив, но остава в отбора

Азрудин Валентич напуща поста старши треньор на Ботев Пловдив, оповестиха публично от клуба. Специалистът ще стане стратегически консултант на притежателя Антон Зингаревич за спортното развиване на „ жълто-черните “.

Старши треньорът на втория тим на Ботев Артур Ованесян ще извършва длъжността ментор на мъжкия тим в мача с Локомотив София.

Азрудин Валентич пое Ботев през 2021 година и изведе клуба до бронзови медали в българското състезание за първи път от 27 години. За година и половина работа експертът съумя изцяло да възвърне метода към подготвителния и игровия развой на тима и да изведе тима в Европа.

Ботев благодари на Азрудин Валентич за работата му и му пожелава триумф на новия пост за възстановяване на спортното развиване на клуба.

„ Заедно със притежателя и управлението на клуба взехме решение мачът в Никозия против Апоел да е последният за мен като старши треньор на тима. Това е премислено и уравновесено решение, което имам вяра, че ще помогне на клуба да усъвършенства настоящето положение на нещата и да прекъсне низа от неприятен шанс. От първия ден на работа в клуба дадох всичките си познания и сили, с цел да реализира най-хубавия резултат за тима. В актуалната обстановка е време да създадем промени в тима. Никога не съм се страхувал от отговорността, а в този момент разбирам, че постоянно треньорът е виновен за резултатите на терена. Ще продължа да ползвам всичките си познания и старания, с цел да оказа помощ на Ботев да продължи възходящото си придвижване в нов по-висок статус. Благодарен съм на притежателя и управлението на клуба за доверието и приканвам почитателите да поддържат тима в този сложен интервал. Само Ботев”, съобщи Валентич.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР