Азиатските акции се понижиха в четвъртък сутринта, като последваха низходящата

...
Азиатските акции се понижиха в четвъртък сутринта, като последваха низходящата
Коментари Харесай

Спадът на индексите на Уолстрийт уплаши азиатските инвеститори

Азиатските акции се намалиха в четвъртък сутринта, като последваха низходящата наклонност на Уолстрийт от нощес.

Щатският $ нарастна, откакто протоколът от юлското съвещание на Федералния запас сподели, че централните банкери оттатък океана имат намерение да запазят постоянен курс на идни покачвания на лихвените проценти, въпреки с по-слаби темпове.

Регионалният бенчмарк MSCI Asia Pacific, който включва акциите на най-големите компании в азиатско-тихоокеанския район, се намали с 0.22%.

В Хонконг Hang Seng се намали с 0.45%, до момента в който китайският CSI300 падна с 0.33%.

На борсата в Токио Nikkei 225 бележи спад от 0.85 на 100.

Протоколът на Федералния запас от съвещанието през юли сподели, че централната обмисля понижаване на темпото на бъдещите покачвания на лихвените проценти в сходство със забавянето на инфлацията, само че към момента не вижда задоволително доказателства за намаляване на инфлационния напън.

Инвеститорите изтълкуваха протокола като знак, че цикълът на стягане в Съединени американски щати може да бъде по-малко нападателен от прогнозите, само че в това време Фед се ангажира да продължи да подвига лихвите, до момента в който цените не бъдат сложени под надзор.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се увеличи за малко тази заран, само че по-късно отстъпи до 2.8749% спрямо равнището от 2.895%, на което затвори в сряда.

Междувременно щатският $ укрепи позициите си след публикуването на протокола на Фед. Доларовият показател, който мери придвижването на американските пари по отношение на кошница от шест съществени валути, се увеличи с 0.8% от началото на тази седмица.

На стоковите пазари американският лек недопечен нефт се намали с 0.64% до 87.53 $ за барел в утринната търговия, до момента в който сортът Брент означи спад от 0.52% до 93.16 $ за барел.

Златото се търгува на равнище от 1763 $ за тройнция, регистрирайки растеж от 0.1% по отношение на миналата борсова сесия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР