Азербайджан е готов за преговори с Армения с посредничеството на

...
Азербайджан е готов за преговори с Армения с посредничеството на
Коментари Харесай

Азербайджан изрази готовност за преговори с Армения с посредничеството на ЕС

Азербайджан е подготвен за договаряния с Армения с посредничеството на Европейския съюз след сполучливата си антитерористична интервенция в Нагорни Карабах, сподели през днешния ден Хикмет Хаджиев, консултант на азербайджанския президент Илхам Алиев, представен от Франс прес.

" Азербайджан е подготвен да взе участие в близко бъдеще в тристранни против сред Европейски Съюз, Азербайджан и Армения ", написа Хаджиев в обществената платформа " Екс " (известна до наскоро като " Туитър " ).

Дискусиите сред Армения и Азербайджан се планираше да бъдат един от акцентите на днешната среща на водачите от Европейската политическа общественост в испанския град Гранада, само че Азербайджан разгласи, че няма да взе участие в срещата.

Според Хаджиев страната му е избрала да не взе участие поради " политиката на милитаризация " на Франция в Кавказ, заради отношението на Европейски Съюз към района и поради отсъствието на Турция. Това обаче не значи " отвод от полемики с Армения ", акцентира той.

Френската външна министърка Катрин Колона съобщи във вторник, че Париж е дал единодушието си за доставката на военно съоръжение на Армения.

На този декор през днешния ден Баку и Ереван се упрекнаха взаимно в пукотевица надлежно против азербайджански и арменски бойци в региони, намиращи се покрай арменско-азербайджанската граница, отбелязва Франс прес. Няма данни за потърпевши.

Арменското министерство на защитата заяви, че към 13:50 ч. азербайджански бойци са " разкрили огън " по автомобил, пренасящ хранителни запаси, покрай арменския пограничен град Норабак. Азербайджанското министерство на защитата, на собствен ред, заяви за арменска пукотевица против азербайджански бойци в прилежащ регион, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР