Аз все още имам надежда в г-жа Бориславова, че ще

...
Аз все още имам надежда в г-жа Бориславова, че ще
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Лена Бориславова е слаб юрист, заради нея Конституционният съд ни резна зелките


Аз към момента имам вяра в госпожа Бориславова, че ще направи газа 40 лв., съобщи Делян Добрев

Лена Бориславова несъмнено е слаб правист. Ако някой връща Иван Иванов на поста ръководител на КЕВР, това е Лена Бориславова. Това съобщи ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов по време на дебатите в Народното събрание дали Иван Иванов да бъде възобновен на поста ръководител на КЕВР.

„ Попаднахме в тази нелепа обстановка поради Лена Бориславова. Това е истината. Това е проектозаконът, който внесохме на 17 януари в 17 часа и 15 минути, и вътре попада параграф седми, в който се споделя, че би трябвало да се избере ръководител на КЕВР в 14-дневен период. В момента, в който го внесохме, лицето Лена Бориславова, която е представител на премиера някогашния, опищя стаята на зам.-председателя Ива Митева по телефона, аз бях вътре, да се махне този параграф. Ива изясни, че това ще падне в Конституционния съд, тя продължи да пищи да се махне. След, което ние взехме под мое давление жалко съдружно решение да подкрепим настояването на съдружния си сътрудник, с ясното схващане, че е жалко, само че нали бяхме коалиция. Защото, сътрудници, да си коалиция с Политическа партия, значи да им се съгласяваш на всичките нелепости. Ако кажеш, че нещо не е вярно те те афишират за съучастник на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация, Баба Яга, Дядо Мраз, Снежанка и който се сетите още. Ако не се съгласяваш с тях, ти си зложелател “, уточни Йорданов.

„ Ние шест месеца търпяхме и се съгласявахме, само че имахме нелепостта да споделяме, че вършат нелепости вътре на съдружни препоръки, в резултат на което се превърнахме във вътрешен зложелател “, сподели ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

„ Лицето Лена Бориславова не знам за какво минава за добър правист. Два пъти се издъни с две нейни претенции, с две нейни настоявания, тъй като очевидно тя командва цялата ви парламентарна група, сътрудници, както и някогашният министър председател, тъй като се съгласяваше с всяко казано нещо от нея, в това число и в този случай. Два пъти се издъни професионално и два пъти Конституционният съд ни резна зелките нагледно казано за глупави, некомпетентни, юридически решения. Тя несъмнено е слаб правист. Може да я извикате за персонално пояснение. Извикайте я за персонално пояснение, тъй като я жегвам. Ние ги натворихме тези последствия, ние от Има Такъв Народ с тъпото си съдружно единодушие и Лена Бориславова с нейната юридическа некомпетентост и способността й да върти цялата парламентарна група на Политическа партия и Министерски съвет на дребния си пръст. И в този момент в случай че някой връща Иван Иванов, тази нелепа фраза, тъй като в действителност ръководител на КЕВР не е имало. Той не съществува, даже не дава отговор на изискванията и вие доста добре го знаете. Ако някой връща Иван Иванов, това е Лена Бориславова. И аз на мястото на Иван Иванов бих й изпратил цветя и бонбони за признателност “, безапелационен бе ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Последва реакция от Искрен Митев от Политическа партия.

„ Г-н Йорданов това решение беше взето януари месец. Тогава вашето мнение и мнението на госпожа Ива Митева от професионална позиция бяха вземани под внимание. Да излизате през днешния ден и да атакувате от трибуната един човек, който не може да се отбрани, не считам, че е почтено държание “, акцентира Митев.

Той означи, че всеки, който е взел участие в сходно решение, би трябвало да поеме своята отговорност.

„ Г-н Йорданов аз не съм склонен с Вас за Лена Бориславова. Аз не съм правист и не мога да преценява нейните качества като правист, само че аз имам огромна вяра в нея като енергетик, тъй като тя съобщи преди еден месец, когато газът беше 160 лв., че ще стане четири пъти по на ниска цена, т.е. от 160 лв. ще стане 40 лв.. Всъщност от други ден газът ще е 300 лв., няма да е 40, само че аз към момента имам вяра в госпожа Лена Бориславова, че ще го направи 40 “, сподели от своя страна Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Веднага след неговото изявление Тошко Йорданов още веднъж се появи на трибуната, този път по пай ръкав и с
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР