Аз тази нощ и днес от сутринта гледам, че всички

...
Аз тази нощ и днес от сутринта гледам, че всички
Коментари Харесай

Бесарабска българка в Киев: Голямата разлика днес е, че вече не ни е страх

" Аз тази нощ и през днешния ден от сутринта виждам, че всички загатват точно първия ден (от войната в Украйна - бел.ред.). Непрекъсанто имахме връзка с околните и роднините, всички бяха в суматоха, потрес, неопределеност. Ние не знаехме какво ни чака, не разбирахме къде отиваме. Голямата разлика при украинците през днешния ден е, че към този момент не ни е боязън. Уморени сме от войната, само че към този момент знаем тъкмо проекта на деяние какво би трябвало да вършим. Украинците тъкмо в този момент към този момент не ги е боязън. Мен към този момент ме е боязън от това, че не ме е боязън ".

Това показа в предаването " Кой приказва? " по Дарик радио филмовият режисьор Татяна Станева - бесарабска българка в Киев.

" Ние имаме вяра, че Украйна ще победи, тъй като по този начин е организиран светъти в случай че не победи, просто нямам доверие че планетата може да оцелее. Не че мисля, че Украйна е пъпът на Земята, само че в днешния ден е пъпа. Ако в тази война светлината и справедливостта не спечелват, аз просто не разбирам по какъв начин човечеството може да продължи да живее. Затова всички украинци се надяват на победа. Всички украинци до ден сегашен изваждат последните си спестявания и ги даватна армията, събират. Няма късмет злото да победи ", безапелационна бе Татяна Станева.

" Владимир Путин акушира раждането на високополитизирана украинска нация, която с пушка в ръка отвоюва своето право да бъде нация, да има страна ". Това съобщи от своя страна политологътЕвгений Дайнов.

" И както за нас преди време споделяше Левски -да се подреди наедно с останалите европейски нации. Ние също имаме подобен миг и той е Шипка. Българската нация утвърждава своето право да съществува на Шипка. На украинците им е доста по-тежко, в сравнение с нас на Шипка, само че това е за жал. Очевидно е, че всяка нация, която желае да заеме своето място под слънцето, би трябвало на някакъв стадий да води война за това място ", добави политологът.

Културният антрополог Ивайло Нойзи Цветков изрази своето единодушие с Евгений Дайнов и добави: " Имаше и други странични резултати от лудостта на един деспот. Най-простият образец е това, че напълно скоро той ще се снабди с още две членки на НАТО в непосредствена непосредственост до Русия, а към този момент за дълготрайните стопански последствия никой не мисли, тъй като там се счита, че има проект Б, т.е. - " Ще се насочим към Китай, на изток, оттук насетне Западът не ни би трябвало, той вечно е зложелател ".

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР