Аз ще определя мерките само с едно изречение – много

...
Аз ще определя мерките само с едно изречение – много
Коментари Харесай

Мика Зайкова определи мерките на правителството като много пари, но нищо от сърце

Аз ще дефинира ограниченията единствено с едно изречение – доста пари, само че нищо от сърце, тъй като това не са антиинфлационни ограничения, първо. И второ, те няма да покрият инфлацията. Това сподели в ефира на Нова телевизия финансовият специалист Мика Зайкова.

„ Вчера сутринта министър председателят сподели, че приблизително пенсиите ще се усилят с 20%, като в тях са включени и коронавирус добавката от 60 лева Следобед министър Гьоков посочи малко този механизъм, като сподели, че пенсиите ще бъдат увеличени с 10%, като остава добавката от 60 лева А двата механизма обаче се разграничават. Пенсиите до 1000 лева обаче ще бъдат ощетени по механизма на премиера. Министър Гьоков даде най-точния механизъм и се надявам, че той ще се приложи “, съобщи е Зайкова.

Мерките, които поддържат приходите, в това число и пенсиите, ще се усетят. Очакваме и някои други промени, които би трябвало да се случат като обществени помощи и помощи за отопление. Те също ще се усетят от хората”, сподели Лъчезар Богданов, основен икономист в Института за пазарна стопанска система.

„ Някои от нещата като нулевото Данък добавена стойност за хляба съгласно мен са пушилка за публиката. Да, ще спести сред 2.20-2.60 лева, в случай че приемем, че цените му на човек паднат. Всеки обаче може да счита дали е по-важно да вземе 100-200-300 лева по-висока заплата, стопанската система да пораства и предприятието да му вдигне заплатата, или страната да му даде с 2 лева по-евтин самун на месец”, добави той.

Според Георги Ангелов, старши икономист в „ Отворено общество “, нещата, които ще стигнат като директна поддръжка до хората, са нарастването на пенсиите и данъчното облекчение за деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР