„Аз се опитах да влезна в другата къща, но тя

...
„Аз се опитах да влезна в другата къща, но тя
Коментари Харесай

Страховит разказ как и защо рухна къща в изкоп на нова сграда в София

„ Аз се пробвах да влезна в другата къща, само че тя не можеше да се отвори, което означаваше, че има някакво улягане. Почвата под къщата не изглеждаше добре. Веднага се обадихме на тел. 112. Но до момента в който дойдат, имаше и една ограда сред двете къщи, и тя се срина ". Това съобщи Владимир Цветков, който е притежател на сринатата къща в ров на ул. Софроний Врачански " в София в ефира на bTV.





"Стана случайно. Този ров в тази му част е от няколко дни ", уточни още мъжът. По думите му другата къща е здрава.



По отношение на компенсацията той сподели, че още е рано. "Снощи не успяхме да реагираме. Първо би трябвало да забележим каква е вредата. Аз съм в контакт със стоителя, с цел да видят какво могат да създадат ".





Арх. Николай Диков изясни, че е осъществена инспекция. "Сградата има издадени строителни документи, издадено позволение. Има отклоняване в посока подсилване на ров. Укрепването не е осъществено по капиталовия план ", съобщи той.





Атанаска Ценева от надзорната компания удостовери думите на арх. Диков. Изкопните работи са почнали единствено в една част поради неприятното положение на прилежащата постройка. Строителят е предизвестен, че би трябвало да съблюдава плана.

Следва всички строителни бумаги да бъдат предадени към ДНСК за следващи дейности.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР