Аз се надявам на първо място да се направи един

...
Аз се надявам на първо място да се направи един
Коментари Харесай

Д-р Георги Димов: Ако се запази статуквото на ГЕРБ, държавата ще фалира

Аз се надявам преди всичко да се направи един анти ГЕРБ фронт. Това беше една от идеите, които поддържах, присъединявайки се като част от гражданската квота на Българска социалистическа партия.
Това съобщи в предаването водачът на придвижване " Народна мощ ", историкът доктор Георги Димов, разяснявайки идните парламентарни избори на 4 април у нас. По думите му появяването на доста дребни партии налива вода в мелницата на ГЕРБ. 
" Аз се надявам да има смяна в българската политика след 10 години статукво, тъй като се видя, че тази политика не работи. Българското общество е подложено на все по-голямо обществено разделяне и в патологично неравноправие. Нашата просвета, просвета и стопанска система бяха унищожени, бяхме сложени в областта на услугите. А сферата на услугите в обстановка на пандемия води до банкрут на страната ", разяснява Георги Димов.
Историкът е уверен, че в случай че до една-две години се резервира статуквото на ГЕРБ, страната ще банкрутира. " Българите изтичат в чужбина, един демографски колапс има в страната и ние приготвяме фрагменти, които се вливат в международната стопанска система. Днес, от една страна, би трябвало да спасим стопанската система на България, а от друга - да спасим младото потомство и да го задържим в България ", смята доктор Димов.
Той разясни, че всичко това може да се случи с смяна на мисленето на българите. " От друга страна, с унифицирането на учебниците. В страни, които страдаха от рецесия на идентичността, бяха основани комисии, които стопираха да трансформират историята, стопираха да демитологизират облиците на националните герои, тъй като ние към момента живеем в мита " Батак " - това е един синдром на българското общество. Ето за какво би трябвало да има унификация на учебниците, те да бъдат безвъзмездни, да се понижи Данък добавена стойност върху медикаментите. И най-много просветителната, здравната и научната сфера през днешния ден да бъдат напълно следени и субсидирани доста мощно от страната ", сподели още доктор Димов.
За бъдещето на Република Северна Македония и тематиката с имунизациите против COVID-19 - целия диалог с доктор Георги Димов гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР