Аз също съм мислела, че кокосовото масло е Светият Граал

...
Аз също съм мислела, че кокосовото масло е Светият Граал
Коментари Харесай

Kокосовото масло – нова отрова или нова война?

Аз също съм мислела, че кокосовото масло е Светият Граал и като хранителен, и като козметичен артикул. Готвила съм с кокосово масло, мазала съм кожата си с кокосово масло и съм вярвала на изявления като „ Това е страховит артикул! Суперхрана в кухнята и козметично знамение за хубостта! “. Кокосовото масло се промотира от доста години и от всички – от уеб сайтове за фитнес и здравословно хранене до холивудски звезди.

Само че наскоро , професор от „ Харвард “, по време на своя лекция във Фрайбург („ Кокосово масло и други хранителни неточности “) хвърли огромна сянка с изявлението си, че кокосовото масло е може би „ една от най-лошите храни, които можете да ядете, същинска отрова “. Д-р Махелс акцентира, че най-малко 80% от наличието му са сатурирани мазнини. Това е два пъти повече от количеството им в артикули като свинска мас например. Кошмар за сърцето и холестерола, потвърден в седем следени изследвания. Професорката въпреки всичко споделя, че в дребни количества може да се употребява кокосово масло, само че без никакви потвърдени изгоди за здравето.

Честно казано, всичко това за мен е доста необичайно, тъй като съставът на кокосовото масло от дълго време е прочут, а цялата буря граничи с интрига и сякаш цели още веднъж да върне остарелия спор за сатурираните мазнини. Проблемът, наподобява, идва от това, че кокосовото масло е наистина богато на сатурирани мазнини, по-конкретно наситени средноверижни триглицериди MCT, които необятно се представят като потребни. От една страна, несъмнено, че ако не вземем под внимание предизвестието на професор от университета на университетите, не виждам къде другаде бихме могли да намерим опора за истината. Но от друга, на всеки е ясно, че в близост има доста ползи, а и най-лесният метод да натрупаш един милион фенове, е като кажеш нещо бомбастично. 

Както написаха Vox, „ сатурираните мазнини общо и кокосовото масло в частност в умерени количества са приемливи; да наречеш нещо „ отрова “, е превъзходен метод да вдигнеш визиите в YouTube, само че до момента в който не смесиш кокосовото масло с малко арсеник, е пресилване “.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР