Аз съм за това да се запази формата на концесия

...
Аз съм за това да се запази формата на концесия
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова:Софийска вода е поела ангажимент да поддържа една от най-ниските цени на водата в страната

Аз съм за това да се резервира формата на концесия на „ Софийска вода ", тъй като считам, че формата на ръководство е вярна. Когато е подписан контракта, той не бе добър за столицата, само че от този момент има три допълнения. Направи се урегулиране, смени се концесионера и работата се усъвършенства, също така се влага в замяна на водопроводи и канализация. Около 512 млн. лв. бяха вложени. Това съобщи кметът на София Фандъкова по Нова нюз.

„ Вчера общинския съвет одобри да се подпише в допълнение съглашение с сдружението, с което то се задължава да влага 644 млн. лв. в канализация на София. Могат да стартират планове, които са подготвени за „ Овча купел ", кв. „ Бенковски " и Нови Искър ", разкри тя.

Софийска вода е поела ангажимент да поддържа една от най-ниските цени на водата в страната, стана ясно от думите на Фандъкова.

Предстои СОС да прегледа удължаването на концесията на " Софийска вода " с 8 години и 4 месеца

„ Аз съм имала доста забележки по отношение на „ Софийска вода ", даже конфликти. Въпреки това считам, че в тази икономическа обстановка, това е една опция за опазване на този вложител ", сподели градоначалникът.

„ В последните години имаме трайно понижаване на превишението на фини прахови частици. От началото на 2022 година Тенденцията се резервира. Това се дължи на доста работа и ограниченията, които подхващаме през тези години. Анализът демонстрира, че 50% от замърсяването се регистрира през зимата поради отоплението на семействата. Затова влагаме в замяна на печките на жителите ", изясни столичният кмет.

„ Предвидили сме разпоредба за последователно въвеждане на възбрана за коли, които замърсяват въздуха. Тези данни ще се базират на информацията от годишните механически прегледи. Това е европейската процедура ", сподели Фандъкова. Тя добави, че България има късмет да избегне глобите на Европейска комисия за замърсяване на въздуха.

„ Ние поддържаме доста строга финансова дисциплинираност и по този начин минаваме през рецесиите. Миналата година имаше риск градския превоз да спре. Грешно е да се счита, че в случай че понижим превоза или увеличим билетите, ще спестим. Нашата цел е да накараме хората да употребяват по-редовно градския превоз ", посочи Йорданка Фандъкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР