Аз съм лекар и обичам да лекувам. Нашата здравна система

...
Аз съм лекар и обичам да лекувам. Нашата здравна система
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Здравната ни система трябва да мине курс на лечение

Аз съм доктор и обичам да церя. Нашата здравна система е доста болна. Ако се получи добър резултат от тези избори, тази здравна система би трябвало да мине един сериозен курс на лекуване. Това съобщи лидерът на листата на АБВ във Варна и 23-ти МИР в София доцент Атанас Мангъров, който е и шеф на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница в София, в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Когато се разболееш, първо би трябвало да избереш доктор, който да те лекува. COVID-19 е едно инфекциозно заболяване, а в този момент от него ни лекува един анестезиолог. Ние не можем да изберем лекаря, който да ни лекува, означи той.

По думите му би трябвало да се промени метода, по който се работи. „ Това е един нов китайски метод, по който в никакъв случай не се е работило при сходни събития. Никога не са се затваряли здрави хора. Това е една нова медицина, една нова епидемиология. Когато става въпрос за един епидемиологичен развой, с цел да може да се управлява, би трябвало да действаме по естествения метод, по който се е работило до момента – хората, които са заболели, се изолират в домовете си, тези, които са най-болни, се одобряват в лечебни заведения. На хората би трябвало да им се каже, да се пазят. Това, което се случва в този момент в никакъв случай не е било правено при други епидемии “, съобщи епидемиологът ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР