Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги

...
Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги
Коментари Харесай

Спортният министър и Илиана Раева размениха тежки обвинения

" Аз съм индивидът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Достатъчно самоуверен и целенасочен съм, с цел да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е превзела българския спорт ". Така спортният министър Радостин Василев отговори на обвиняванията на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, отправени по-рано през днешния ден.

След днешната среща сред федерациите и ММС, Раева насочи остра офанзива към Василев, обвинявайки го, че " офанзивата на новия министър на спорта се трансферира от Наско към мен " . Малко по-късно той отговори на Раева на ексклузивен брифинг в постройката на ММС.

" Никога не съм нападал госпожа Раева, нито нейния брачен партньор, нито нейния спорт. Няма да разреша ръководителят на една федерация да извива ръцете на министъра и да му изяснява по какъв начин имало 1,5 милиона отделени при Пламен в Национална спортна база. Те си приказват на дребни имена, очевидно Пламен Манолов за госпожа Раева е Пламен, за мен това е шефът на НСБ. Тя го питала дали инцидентно не е похарчил тези пари и дали инцидентно не са останали, с цел да се построи тази зала. Такива неща сред Илиана Раева и Пламен Манолов не ме интересуват, има си формален ред. Тук някои хора, облагодетелствани от мафията, си приказват на дребни имена. Само че за мен те са господин Манолов и госпожа Раева и аз с тях си приказвам по формален ред. И този диалог го имам, знаете, че аз обичам да записвам всичките си диалози. Една политическа дама го разбра и още се чуди какво е станало с нея. Всичко е черно на бяло. Ако някой има други погрешни изказвания, ще ги развенчаем небрежно ", сподели той.

Той разгласи, че следва сериозна инспекция в структурите на Министерството и някои федерации. " Отношението е ясно - аз съм индивидът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Достатъчно самоуверен и целенасочен съм, с цел да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е превзела българския спорт. Започвам жестока инспекция в структурите на Министерството, обвързваните сдружения, тотализатора, тази инспекция съм я координирал с министър Рашков, с министър Асен Василев, с премиера Кирил Петков, Агенция Държавна финансова ревизия, Сметна палата. Вероятно някой може да е чул, че БФХГ ще е една от проверяваните федерации за дълъг интервал от време насам и да си мисли, че може да ме вкара в неестествен скандал. Уважавам извънредно доста спорта, само че пошло и невъзпитано отношение и поведение към министъра на спорта, към проф. Дашева и към екипа на Министерството няма да търпя ".

" Изказването на госпожа Раева не дава отговор на истината . Независимо дали ти харесва или не, би трябвало да подхождаш с почитание към институцията. Самото наличие с шапка в залата демонстрира едно отношение. Когато един човек е пристигнал недобронамерен, както и да подходиш към него, той търси борба с теб. Аз имам прекалено много работа, с цел да влизам в междуличностни нападки с госпожа Раева. Моите наблюдения демонстрират, че БФХГ се е употребила с извънреден финансов запас спрямо другите федерации, което фактически е по отношение на резултатите. Тя отговори, че това мое изказване я наскърбява и че аз не запознат съм художествена гимнастика. Аз не мога да давам отговор за психическото положение на госпожа Раева, скърбя, че тя изпада в положения на неустановеност, може би би трябвало да потърси квалифицирана помощ, само че аз съм министър и приказвам единствено с обстоятелства. Вчера ми се обиди нейният брачен партньор, през днешния ден тя ми се обиди, ние влизаме в предаването Семейни войни ", добави Василев.

" Г-жа Раева пристигна предумишлено с концепцията да обиди проф. Дашева и да работи нападателно, само че тъй като ние не желаем да влизаме в нейния метод на връзка, и тя срещна интелектуална и прочувствена опозиция. Нейният пост е умишлен, непочтен и лъжовен. Аз обичам да разобличавам лъжата. Никога не съм се държал невъзпитано и в никакъв случай не съм нападал фамилията ѝ, то не ме интересува, нито самата тя. Мен ме интересува Федерацията по художествена гимнастика. Ако тя е привикнала да приказва с министър Кралев, с предходния министър председател господин Борисов, аз с федерациите споделям единствено по формален ред. Става въпрос за правила, по тази причина не съм приел нито един представител на федерация до през днешния ден, с цел да няма спекулации ", сподели още спортният министър.

" Когато виждам последните стенания на обгрижваните от статуквото, на мен това ми доставя голямо наслаждение. Няма кой да ме уплаши, по никакъв метод. По никакъв метод не могат да ме отклонят от задачата. Получавам подмятания, позвънявания, " тук ще видиш " - нищо няма да видя, те ще видят ", приключи спортният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР