"Аз съм българка от Бесарабия. Когато 1992 си подавах документите

...
"Аз съм българка от Бесарабия. Когато 1992 си подавах документите
Коментари Харесай

Бивша шефка на Агенцията за българи в чужбина: Виждала съм се с Харалампиев на инициативи на Валери Симеонов

"Аз съм българка от Бесарабия. Когато 1992 си подавах документите за непрекъснато престояване и в Закона за българско поданство и в този за престояване на чужденци в Република в България, се изискваше документ, който да потвърждава българския ми генезис, публикуван от страната. Това съобщи някогашната председателка на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова пред Нова тв.

"Задължението да се издават удостоверения от организацията бе вменено, тъй като страната не можеше да се оправя с цялото многообразие и искащи ", сподели тя "Заради националната сигурност този въпрос не би трябвало да се взема решение със спецакции, а да се разработят критерии, посредством които да се удостоверява българския генезис ", съобщи Манджукова.

"Категорично не съм знаела да са желали по 5000 евро за нещо. Албания и Косово бяха обект на предходната инспекция, в този момент не знам на какво се дължи вчерашната акция. При състояние, че не се знае какви са критериите за засвидетелствуване на българския генезис, не знам по какъв начин ще устоят обвиняванията ", показа тя.

"С Харалампиев се срещнах, когато той стана ръководител на организацията. Били сме дружно в самодейностите на Валери Симеонов. Виждали сме се по начинания. Вчера бях доста сюрпризирана от протичащото се. Обвинението на прокуратурата за мащаба на тази машинация ми звучи смешно ", добави Манджукова.

Но призна, че след изводи на Върховна административна прокуратура от 2014 година, които са съвсем сходни с актуалните далавери сега, са били задържани основния й секретар и шефът на отдел "Миграция ".

Да не забравяме също, че Манджукова е кадър на СКАТ и бе уволнена от починалия Божидар Димитров, който по това време бе министър на Българите в чужбина.

"Не скърбя, че одобрих предизвикването и станах министър за българите в чужбина, показа в ефира на bTV Божидар Димитров. Той разяснява случая с уволнения шеф на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова. "За времето, когато беше отпред на институцията, тя не съумя да излезе от амплоато си на критикуващ публицист от опозиционна медия (телевизия "Скат " - бел. ред) ", разясни министър Димитров. По негови думи Манджукова е била с сан на зам.-министър и е нейна работа да дефинира политиката, а не просто да съблюдава това, което спуска държавното управление. "

Председателят на Народното събрание тогава Цецка Цачева отхвърли да разяснява случая с уволнения началник на Агенция на българите в чужбина Райна Манджукова.

Вчера стана известно от думите на Манджукова, че е била свалена от поста поради изявление против дейностите на държавното управление. По време на публично посещаване в Чехия сред 21 и 23 май тя си разрешила да разяснява, че българските институции не могат да бъдат потребни на сънародниците ни, живеещи там. Манджукова твърди, че тогава Цецка Цачева й декларирала, че недоволствата й ще бъдат чути на най-високо равнище.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР