Аз съм българин и се гордея с това, ние сме

...
Аз съм българин и се гордея с това, ние сме
Коментари Харесай

Иван Гешев: Платеният и купеният вот избират политическия боклук

Аз съм българин и се гордея с това, ние сме страна, която е основател на Европа. Проблемът е, че имаме тежки комплекси за непълноценност, макар, че сме една от най-старите страни. Това споделя някогашният основен прокурор Иван Гешев в подкаста на БНР „ Тестът на Флора “.

Гешев е безапелационен, че страната е богата, само че казусът е, че се краде доста.

При нас в краденето няма нито граници, нито възпитание. Но в това време би трябвало да се изживяваме като мъченици, че сме най-бедните. Живеем със стандартите на междинните европейски страни. Аз имам база за съпоставяне, тъй като помня времето преди демокрацията -, България се е трансформирала доста през последните години. Проблемът е, че не гласуваме и оставаме платения и следеният избор да дефинира политиката в страната. Борбата с купения избор не е единствено работа на прокуратурата, само че и на други институции, и все пак държавното обвиняване имаше много интензивност в тази посока. Проблемът е, че политическият отпадък го избира платеният и купеният избор. Хората би трябвало да повярват, че могат да трансформират страната, а не да репородицарт неприятните политици, споделя Гешев.

С подигравка той признава, че е основал това държавно управление. Трябва да са ми признателни, офанзивите против мен споиха този кабинет. Но в политиката би трябвало да има правила, а в нашата няма. Атакуваш първо с лодка сараите на Доган, а след това правиш коалиция с него. Арестуваш Борисов, а след това се целуваш с него. Без правила няма качествена политика. Аз още не съм политик, не вземам участие в политическа партия, само че със съидейници работим в тази посока, имаме желание да записваме партия. Сред българските политици няма преданост и праволинейност. Вижте, какво са говорили преди 5-6 месеца нашите политици и какво приказват в този момент. И това говорене не е водено от националния интерес, а от персоналното им оцеляване. Това е част от казуса на нашата страна. Аз не съм черноглед, а реалист и желая да я трансформира. Заради това ще се занимавам с политика. Аз съм артикул на друго потомство, което имаше морал, полезности и правила. Станах основен прокурор и мислех, че мога да трансформира системата, в този момент съм схванал, че единствено посредством политиката може да се промени страната, добавя Гешев.

Какво споделя още някогашният обвинител номер едно – чуйте цялото изявление:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР