Аз разговори за подкрепа не съм водила. Не съм чула

...
Аз разговори за подкрепа не съм водила. Не съм чула
Коментари Харесай

Ваня Григорова към Борисов: Чух, че съм по-добрият кандидат – няма как да не се съглася

„ Аз диалози за поддръжка не съм водила. Не съм чула „ Възраждане “. Аз одобрявам поддръжка от жителите и повеждам диалози с жителите. Чух това, което е споделил Борисов, че съм по-добрият претендент. Няма по какъв начин да не се съглася с него “, Това сподели претендентът за кмет на София от Българска социалистическа партия и „ Левицата “ Ваня Григорова в предаването „ Лице в лице “ по Би Ти Ви.

" Не аз, а „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са в сглобка с ГЕРБ.

Вече имаме резултатите от първи тур. Аз няма с какво да съм ангажирана отвън това, което задухвам аз. На първо място би трябвало да е ползата на работещия, на дребния човек в София “, разяснява тя.

" Кметът и общинските съветници са политически лица. В нашата листа има хора със характерна експертиза в разнообразни области – превоз, медицина, просвета.

Ще реша в последния миг дали да гласоподавам с хартия или машина.

Аз съм била част от секционни изборни комисии в продължение на години. Когато излизат да гласоподават 36% от гласоподавателите, вотът им ще бъде уязвим. Основното зло е алчността и апатията “, добави Григорова.

" Кметът може да понижи неравенствата. Трябва да се отделят повече средства за опазване на здравето, за обучение, предварителна защита на заболявания, грижа за хората с увреждания. Всяка политика минава през бюджета. Бюджетът е толкоз, колкото е. Трябва да бъде прекроен. Трябва да спре приключването на средства от бюджета. У нас корупцията е законна. Когато едно деяние не се прави от общинска компания, то се прави от частна. Тя прави облага, натиска служащите си, постоянно не подписва трудови контракти, прави компрометирани поправки “, добави Ваня Григорова.

„ Минимум ще вземем комуналните услуги. В края на август беше продължен договорът. Това върза ръцете на кметовете през идващите два мандата. Когато и в случай че компанията даде причина договорът да бъде негоден договорът, той може да бъде негоден “, разяснява претендентът за кмет.

„ Категорично жителите би трябвало да имат правото да вземат участие в съвещанията на Столичния общински съвет. Районните кметове в разговор с жителите да вземат решение кое е приоритет за техния регион “, добави тя.

„ Социалните услуги в столицата са тежко недофинансирани и ориентирани към неправителствени организации. Трябва да имаме домове за възрастни хора. Сега едно семейство би трябвало да отдели 2 хиляди лв. на месец – сума, която е непостижима. Трябва да има задоволително домове. Столицата няма домове за психологично заболели хора. Ако Благоевград има пари, явно е, че столицата има “, акцентира Ваня Григорова.

„ Болниците са единствено една част от опазването на здравето. Знаете ли, че има региони без ДКЦ? В Горна баня няма персонален доктор “, добави претендентът за кмет.

„ Задръстването идва от натоварването на нашия живот – детска градина, работа, спорт за детето, връщане у дома, намиране на персоналния доктор. Трябва да има на допустимо най-достъпно разстояние “, изясни тя.

„ Кварталните учебни заведения би трябвало да станат задоволително елитни. Това ще стане с възстановяване на материалната база. Когато би трябвало детето да влезе в кабинет, който не е ремонтиран от 15 години, когато влезе в салон без отопление – това задоволително добре ли е за нашето дете? На нас са ни значими всички деца. Затова приказваме за основни фрагменти като инженери, заварчици. Превърнахме столицата в пазар “, сподели още Ваня Григорова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР